Röölän nuottasilakkamarkkinoilla sekä Ravintola Röölänrannan avajaisissa ennätysmäärä yleisöä

Rymättylän Teatterin ensi heinäkuussa esitettävän näytelmän Koira saa paikan ohjaaja Soili Nurmi (oik.) ja näyttelijät Jaana Kilpiä sekä Samuli Mäkinen saapuivat Nuottasilakkamarkkinoille julkistamaan näytelmänsä. Kuva: Essi Heinonen.

NAANTALI. Naantalin Rymättylän Röölässä järjestettiin lauantaina 4.3. perinteiset nuottasilakkamarkkinat. Rymättylä-Merimasku Lions Clubin järjestämät, jo kolmenkymmenen vuoden ikään ehtineet markkinat keräävät vuosittain koolle paikallisia pienyrittäjiä sekä runsaasti markkinakansaa.

– Markkinoiden yhteydessä ei ole huonon jäätilanteen takia ollut mahdollista vetää nuottia sitten vuoden 2013, mutta siitä huolimatta varmistamme aina, että markkinoilla on tarjolla silakkaa, LC Rymättylä-Merimaskun presidentti Juha Haapakoski kertoo.

Aurinkoinen sää houkuttelikin paikalle ennätysmäärän kävijöitä, ja silakka teki kauppansa.

– Ensimmäinen säiliö myytiin tyhjäksi tunnissa ja nyt vedellään viimeisiä, toteaa silakkaa kauppaava Petri Lehmuskoski jo pari tuntia markkinoiden avaamisen jälkeen.

Yleisöryntäys vei ennätysvauhtia käsistä silakan lisäksi myös grillimakkarat, ja tapahtuman tuotot moninkertaistuivat aikaisempiin vuosiin nähden. Nuottasilakkamarkkinoiden tuotot käytetään paikallisten nuorten, yhdistysten ja seurojen tukemiseen.

Ravintola Röölänrannassa valmistaudutaan kiireiseen kesään

Ravintola Röölänrannan tuoreet yrittäjät Margot Holm ja Erno Markula toivovat kaunista kesää. Kuva: Essi Heinonen.

Markkinapäivänä myös avajaisiaan viettävän Ravintola Röölänrannan terassi täyttyi asiakkaista. Ravintola avattiin uuden yrittäjäkolmikon voimin, ja paikka valikoitui jo kaksi anniskeluravintolaa Turussa omistavan Margot Holmin mukaan sekä alueen tuttuuden että sattuman kautta:

– Rymättylässä on tullut vuosien varrella veneiltyä ja mökkeiltyä paljon, ja päätös ryhtyä ravintolan uudeksi yrittäjäksi syntyi, kun kuulimme liiketilan olevan vapaana, Holm sanoo.

Ravintolassa osakkaina ovat Holmin lisäksi tämän poika Joonas Holm sekä Erno Markula.

– Toiminta on vielä aluillaan, mutta suunnitelmissa on asentaa pitsauuni. Lisäksi ravintolassa tullaan järjestämään ohjelmaa, Holm kertoo.

Ravintola Röölänranta aukeaa joka päivä aamuyhdeksältä, ja tarjolla on kahvia ja sämpylää. Kesäkaudella ravintola tulee olemaan auki vähintään puoleenyöhön. Tuleva sesonki siintää jo Holmin mielessä:

– Odotamme innolla kaunista kesää!

Essi Heinonen