Markkinaviikonloppu Naantalissa

Kuva vuoden 2015 Tuhkamarkkinoilta. Seutusanomien kuva-arkisto.

NAANTALI. Nuottasilakkamarkkinat järjestetään lauantaina 4. maaliskuuta klo 10–15 Naantalin Rymättylässä 40-vuotisjuhliaan viettävän Lions Club Rymättylä–Merimaskun toimesta. Nuottasilakkamarkkinoiden aikaan on myös uuden viinitehtaalla avoimet ovet. Juhlapuhujana molemmissa tilaisuuksissa on kansanedustaja Anne-Mari Virolainen.

Markkinoilla on silakanperkauskilpailu, johon voi ilmoittautua paikan päällä. Tapahtumat juontaa Naantalin Unikeoksi viime kesänä valittu toimittaja Lasse Lähteenmäki.

Paikalla on noin 50 markkinatelttaa ja myyntipaikkaa. Mukana ovat myös kaikki Naantalin valtuustossa edustettuna olevat puolueet.

Kaikki markkinoista saatavat tuotot LC Rymättylä–Merimasku jakaa lahjoituksina paikallisiin hyväntekeväisyyskohteisiin.

Sunnuntaina 5.3. klo 11–16 päästään sen sijaan jo keskiajalla alkunsa saaneille Naantalin Tuhkamarkkinoille. Saaristo on Naantalin vanhassa kaupungissakin lähellä, joten kalaa on tarjolla moneen eri tyyliin valmistettuna. Lisäksi kojuista löytyy leivonnaisia, lättyjä, marja-, sieni- ja yrttituotteita, vaatteita, käsitöitä, sisustustuotteita ja talonrakentamiseen ja jätehuoltotiedotukseen liittyviä toimijoita.

Tuhkamarkkinoilla voi tutustua myös Kuparivuoren pikkuyrittäjien yrityksiin sekä ihailla sepän taontaesityksiä ja VPK:n kalustoa. HEPSIS Team järjestää paikalle ponitalutusta ja Suomen Karvakaverit hali-intoisia koiria. Pop up -antikvaari on avoinna lauantaina ja sunnuntaina klo 11–16 Naantalin Taidehuoneella.

Naantalin Kulttuuritaloyhdistyksen toteuttamassa tapahtumassa on lähes sata näytteilleasettajaa ja myyjää.

TSS