Littoistenjärven jään paksuudeksi mitattiin 396 mm

Mittaustuloksen tarkistus suoritettiin 15.3. klo 12 ylikonstaapeli Jorma Lampisen valvonnassa. Kuva Pentti Jäntti.

LITTOINEN. Perinteinen Littoistenjärven jäänpaksuuden arvauskilpailu ratkaistiin poliisiviranomaisten valvonnassa keskiviikkona 15. maaliskuuta puoliltapäivin. Jään paksuus oli 396 mm. Vaikka talvi on ollut lauhan puoleinen, paksuutta oli enemmän kuin viime vuonna (337 mm). Kilpailun historian alhaisin tulos 168 mm mitattiin vuonna 2015. Vastaava viimeisen kymmenen vuoden keskiarvo on yli 500 mm.

Jäätä on mitattu perinteisellä paikalla, eli Ristikallion koulun edustalla vuodesta 1979. Aktiviteettivastaava Lars Stjernvallkin on ollut mukana mittaamassa jo parina kymmenenä vuonna.

Vuosittaisen kilpailun järjestää Lions Club Littoinen, joka lahjoittaa arpajaistuotot käytettäväksi koululaisten stipendeihin. Täsmälleen oikein arvanneita oli kolme kappaletta ja arvonnassa pääpalkinnon, eli lahjakortin Optikko Ukkoselle, voitti Fiia Erkkilä.

Pentti Jäntti