Järkivihreä vastaan vihreä

Sinänsä huono otsikko, kun aloitetaan vastaan sanalla. Vaalikuume on nyt korkeimmillaan ja se on rasittanut Kaarinaakin jo jonkin aikaa.

Vihreys on meidän kaikkien alitajunnassa ja kuuluu oikeudenmukaisuuden kastiin. Aiheesta voidaan ajatella kuitenkin eri tavoin ja se on laaja käsite.

Vihreyttä Kaarinassa on ollut: Urheilulaitosten rakentamisen hankaloittaminen, esim. jäähallin ja golf kentän. Moottoritien rakentamisen vastustaminen. Kaavoituksen hidastaminen, hämähäkit ja liito-oravat. Rantarakentamisen täystyrmäys, suoranainen työllistävien yritysten kyykyttäminen jne… Kustannuksia on veronmaksajille kertynyt runsaasti ja se näkyy verotuksessa.

Järki vihreä ajattelee hieman toisin: Rakennusten energian kulutus ja päästöt, homeettomat kiinteistöt, sujuva liikenne, viihtyisät asuinalueet, toimiva kierrätys ja jätehuolto, hyvä ja edullinen joukkoliikenne, tekee kaikkensa työpaikkojen säilymisen ja lisääntymisen eteen, saadaan verovaroja joilla järjestetään palvelut.

Kaarinan kiinteistöissä kannattaa tulevaisuudessa satsata: Aurinko energiaan, maalämpöön sekä vesilämpöön, bioenergiaan, turhien tilojen suunnittelun välttämiseen, sähköautojen latauspistokkeiden rakentamiseen jne… Se on oikeaa ja järkevää vihreyttä.

Matti Alander

Kokoomus Kaarina

Kaupungin valtuutettu

Teknisen lautakunnan PJ

Fölin edustaja Kaarinasta