Turussa on koko perheen matkailukohde Caribia

Kokoomuksen kaupunginvaltuutettu Niko Aaltonen on jättänyt maanantaina 30.tammikuuta valtuustoaloitteen uuden perhematkailukohteen saamiseksi Turkuun esimerkiksi Artukaisten suunnalle. Aaltonen perustelee aloitetta sillä, että Turusta puuttuu koko perheen matkailukohde, kuten Tampereen Särkänniemi tai Helsingin Linnanmäki.

On hyvä, että kaupungin päättäjät haluavat kehittää Turun matkailu-ja palvelualoja ja luoda Turkuun lisää työpaikkoja. Aaltonen kuitenkin unohtaa jo olemassa olevat kohteet, joista yksi on tällä hetkellä laajennustakin tekevä Holiday Club Caribia, joka on Turun keskustan tuntumassa oleva monipuolinen ja kasvava perhematkailukohde. Vain muutaman sadan metrin päästä Aurajoesta sekä vain noin puolentoista kilometrin päästä keskustasta. Tämän lisäksi Caribiaan on helppo tulla niin Helsingin kuin Tampereenkin suunnalta. Caribia tarjoaa monipuolisia aktiviteetteja vauvoista vaareihin SuperPark teemapuistoineen, kylpylän erilaisine hoitopalveluineen sekä erinomaiset ulkoilumaastot pitkin Aurajoen rantaa. Ravintolapalvelut ovat myös laajentuneet entisestään.

Jos matkailu-alojen kehitystä katsoo pitkälle tulevaisuuteen Särkänniemen ja Linnanmäen tapaiset huvipuistot tuskin tulevat enää olemaan se juttu, joka on nykyisten vanhempien lapsuudessa ollut se juttu. Tulevaisuuden matkailussa tullaan kiinnittämään entistä enemmän huomiota esimerkiksi matkailun ekologisuuteen sekä liikunta-ja hyvinvointi- ja luonto-ja elämysmatkailuun. Tämän lisäksi Turussa on nykyisellään esimerkiksi Seikkailupuisto, vesipuisto Jukupark, Ruissalon kylpylä sekä Silja Line ja Viking Line laivat sekä Naantalin Muumimaailma ja Naantali Spa aivan vieressä.

Sen sijasta, että Turku lähtisi luomaan kokonaan tyhjästä uutta perhematkailukohdetta, tulisi panostaa ennemmin siihen, että Caribian liiketoiminnalle luodaan parhaat mahdolliset edellytykset laajentaa ja kasvattaa liiketoimintaansa, kuten kehittämällä alueen infrastruktuuria, jalankulkuteitä, joukkoliikennettä sekä tiiviimpää yhteistyötä Turun kaupungin sekä eri turkulaisten matkailu-ja palvelutuottajien kanssa.

Piia Noronen

tarjoilija

Turku