Turun Kaupunginosaviikoille haetaan ohjelmaa

Osana vuoden 2013 Länsi-Turun Kaupunginosaviikkoa koettiin muun muassa mäkiautojen Grand Prix -kisa Teräsrautelan koulun kevättempauksessa. Kuvassa Joel, Veeti, Edu ja Oskari. Kuva: Tapio Peltomaa.

TAPAHTUMAT. Turkulaiset järjestöt ja paikallistoimijat voivat ehdottaa 15. maaliskuuta saakka ohjelmaa kuluvana vuonna järjestettäville kaupunginosaviikoille ohjelmahaun kautta. Tämän vuoden teemoja ovat itsenäisyyden juhlavuosi, kansalaisten alueellisen yhteistyön kehittäminen ja kaupunginosayhteisöllisyys.

Toiminta kaupunginosissa voidaan toteuttaa Kaupunginosaviikkona, 3-4 päivän Osaviikkona tai KaupunginosaPäivänä aikavälillä 17.4.–22.10.2017.

– Edellisvuosista poiketen tänä vuonna on vain yksi ohjelmahaku eli loppuvuodelle ei tule erikseen omaa hakua. Kaupunginosaohjelma koko vuodelle valmistuu maaliskuun loppuun mennessä, Turun Kaupunginosaviikkojen tuki ry:n sihteeri Sofia Henttunen sanoo.

Kaupunginosaviikkojen ohjelmaan valittu taho suunnittelee, toteuttaa ja organisoi ohjelmakokonaisuutensa itse. Turun Kaupunginosaviikkojen tuki ry koordinoi ohjelmiston ja huolehtii viikkojen yleistiedotuksesta ja markkinoinnista sekä myöntää pientä harkinnanvaraista tukea tapahtumista koituviin kustannuksiin.

Tarkemmat hakuohjeet ja hakulomakkeet löytyvät osoitteesta kaupunginosaviikot.net/ohjelmahaku/. Turun Kaupunginosaviikkojen tuki ry hakee myös koko ajan uusia jäseniä.

– Liittymällä jäseneksi voi tukea ja ideoida Kaupunginosaviikkoja, Henttunen vinkkaa.

Kaupunginosaviikkojen tarkoituksena on esitellä kaupunginosia, paikallista omaleimaisuutta, monikulttuurisuutta ja asukkaiden osaamista viikon mittaisina ohjelmakokonaisuuksina ympäri Turkua. Ohjelman tarkoituksena on myös aktivoida asukkaita kehittämään asuinaluettaan monipuolisesti.

Ohjelma kumpuaa asukkaiden ideoista ja toteutuu paikallisten yhdistysten ja muiden toimijoiden järjestämänä. Sekä pienempiä että suurempia tapahtumia sisältävät ohjelmakokonaisuudet ovat pääosin yleisölle ilmaisia.

Kaupunginosaviikot aloitettiin Turussa osana Euroopan kulttuuripääkaupunkivuoden 2011 ohjelmaa. Seuraavana vuonna Kotiseutuliitto palkitsi Turun kaupunginosien tapahtumaviikot Vuoden kotiseututekona.

Katariina Mäkinen-Önsoy