Taidetaivallus esittelee Suomen juhlavuoden naantalilaislasten silmin

Karvetin päiväkodin 3–6-vuotiaat eli Omput-ryhmän Elias, Emilia, Elsi ja Teemu kävivät 6.2. koristelemassa yrittäjä Irma Jusleniuksen luotsaaman Muotikulma Krissen ikkunat hirsimökeillään ja pihakoivuillaan. Leppikset-ryhmän Tessan, Eevin, Lennin, Sirun ja Eidin Väinämöiset sen sijaan matkasivat Aurinko-Optiikkaan. Kuva: Ragip Önsoy.

Seutusanomien Facebookista löytyvässä videossa voi tutustua Karvetin päiväkodin Omppujen eli 3–6-vuotiaiden ryhmän taidonnäytteisiin yrittäjä Irma Jusleniuksen luotsaaman Muotikulma Krissen ikkunassa. Joutsen-työt ovat sen sijaan alle 3-vuotiaista koostuvan Perhoset-ryhmän aikaansaannoksia.

NAANTALI. Ajalla 13.2.–5.3. on mahdollisuus tutustua Naantalin päivähoidon ja yrittäjien toista kertaa yhteistyönä järjestämään Taidetaivallukseen. Suomi 100 vuotta lasten silmin -teemaisen näyttelyn yhtenä suurena galleriana toimivat kaiken kaikkiaan 34 paikallisyrityksen näyteikkunat.

– Viime vuonna, kun tapahtuma järjestettiin ensimmäistä kertaa, osallistuvia yrityksiä oli 27. Myös päivähoidon yksiköitä on tällä kertaa mukana viimevuotista enemmän eli yhteensä 20 ryhmää, iloitsee Mainostoimisto Tyylimyllyn yrittäjä Leena J. Saari, jonka ikkunoita koristavat Rymättylän avoimen päiväkodin lasten teokset.

Karvetin päiväkodin ryhmistä Omput ja Perhoset täyttivät Muotikulma Krissen ikkunat joutsenilla, hirsimökeillä ja koivuilla. Leppikset-ryhmäläisten Väinämöistä esittävät työt sen sijaan löytyvät Aurinko-Optiikasta.

– Hirsimökit ja pihakoivut edustavat suomalaista maisemaa perinteisimmillään. Töissä näkyvät myös vuodenaikojen vaihtelut. Juhlavuonna on hyvä muistaa myös Väinämöistä ja pohtia kuka hän oikein olikaan, Karvetin päiväkodinjohtaja Riitta Sainio esittelee.

Avoimen päiväkodin teoksia löytyy sen sijaan Suutariesteristä, jonka yrittäjä Maarit Lievejärven ideasta tapahtuma sai alkunsa reilu vuosi sitten.

– Ajatuksena on yhdistää liikuntaa ja taide-elämyksiä keskellä Naantalin keskustakortteleita. Ja mikä parasta, keskeisessä roolissa ovat pienet lapset ja heidän kädenjälkensä, Lievejärvi toteaa.

Tempaus on herättänyt kiinnostusta myös niissä yrityksissä, joilla ei ole vakinaista toimipaikkaa keskusta-alueella. Heidän yhteistyöpäiväkodeissa syntyneet taiteilut ovat esillä vanhan S-marketin tiloissa Tullikadulla.

– Tällaiset tempaukset piristävät mukavasti Naantalin katukuvaa, kommentoi yrittäjäyhdistyksen puheenjohtaja, yrittäjä Kristiina Sunell Kahdeksas Kanavasta.

Naantalin naisyrittäjien järjestämään Taidetaivallukseen osallistuu Suutariesterin, Muotikulma Krissen, Aurinko-Optiikan, Mainostoimisto Tyylimyllyn ja Kahdeksas Kanavan lisäksi Tietokonepalvelu, Hautauspalvelu Pietet, Parturi-Kampaamo Anu Aaltonen, Hirsimäki&Aura Parturiliike, Style House, Tunnevyöhyketerapeutti Mari Sipilä, Parturi-Kampaamo Sarix, Pikku Pariisi, Naantalin Silmälasi, Luontaistuote Jasmin, Divas shoes, Barbara´s Shop, Kauneushoitola Glamour, Foto/Lasi necca, Naantalin Hopeapaja, Kampaamo Ella, JJ de Nier Food Experience, Kauneushoitola Le Sorelle, Skanska, Ratkiriemu, Lankakissa, Koulutettu hieroja Päivi Huju, Naantalin Fysikaalinen Hoitolaitos, Taloustiimi Leana, Kukkakauppa Kastanja, Naantalin Apteekki, Cafe Akseli ja Naantalin Kuntokeskus. Näyttelypaikat osoittavan opaskartan voi noutaa osallistuvista yrityksistä, päivähoidosta tai ladata Naantalin Yrittäjien Facebook-sivulta.

Katariina Mäkinen-Önsoy