Onko perunassa mitään itua? -tapahtuma valtaa Merimaskun heinäkuussa

MERIMASKU. Saariston tapaksia eli sapaksia esittelevä koko perheen tapahtuma Onko perunassa mitään itua? rantautuu Merimaskun kirkonkylän rantaan vievälle Paltteentielle 8.7. klo 12–16.

Tapahtumassa Erkki Rusama kertoo perunan matkasta Andeilta Merimaskuun ja paikallisviljelijät esittelevät eri perunalajikkeita ja myyvät niitä. Merimaskulaiset poliitikot yrittävät arvata eri perunalajikkeita.

Kalastusopas Jani Ollikainen perehdyttää kalastukseen sekä keittiömestarit näyttävät miten perunasta ja kalasta tehdään ruokaa ja Saariston Sapaksia. Tarjolla on saariston maukasta lähiruokaa.

Itämeri-suurlähettiläs Erja Tikka esitelmöi meriemme tilasta, mukana myös Pidetään Saaristo Siistinä ry:n Ulla Tuomas. Maa- ja kotitalousnaiset opastavat miten perennoja hoidetaan ja aatelisrouva Helén von Knorring esittäytyy.

Lastenmielisten iloksi Nukke Nieminen ajelee Lassen uudella autolla. Lisäksi ohjelmassa on perunanheittokilpailua ja ongintaa Villa-Augustassa. Musiikista huolehtivat paikalliset taiteilijat, joiden repertuaariin kuuluu kevyttä ja klassista. Tapahtuman juontaa toimittaja Lassi Lähteenmäki, joka kannattelee Valtakunnan virallisen unikeon titteliä vielä Unikeonpäivään 27. heinäkuuta asti.

Avoimen ja maksuttoman tapahtuman järjestää Otavan Tähdet ry yhdessä merimaskulaisten yhdistysten, yritysten ja yksityisten henkilöiden sekä yhteistyökumppaneiden kanssa.

Perunareseptikilpailuun voi osallistua jo nyt säveltämällä oma maukas perunaresepti ja palautamalla se Rantamakasiiniin 30.5 mennessä.

TSS