Raision Jumpparien seurassa koetaan liikkumisen iloa

Tammikuun alkupäivinä järjestetyllä Raision Jumpparit ry:n Talvileirillä oli kivaa. Kuva: Ragip Önsoy.

Paikallisessa seurayhteistyössä liikuntakerhot tuovat potkua alakoululaisten iltapäiviin. 30-vuotias Raision Jumpparit järjestää myös toiminnallisia leirejä lasten loma-ajankohtiin. Juhlavuotensa alkajaisiksi seura kisaa Urheilugaalassa Vuoden urheiluseura 2017 -tittelistä.

RAISIO. Raision Jumpparit (RaJu) ry:n syksyllä 2015 käynnistämä koululaisten liikuntakerhopilotti on saanut tuulta alleen. Kokeilu toteutettiin yhdessä Kerttulan koulun sekä neljän muun paikallisen seuran kanssa. Kuluvana lukuvuonna yhteistyöhankkeessa on mukana kaiken kaikkiaan kahdeksan seuraa, Raision kaupungin liikuntapalvelut sekä kaikki raisiolaiset alakoulut.

Raision Jumpparien toiminnanjohtaja Elina Tommilan mukaan liikuntakerho tukee valtakunnallisestikin esille tuotuja tavoitteita siitä, että jokaisella lapsella tulee olla mahdollisuus liikkua päivittäin vähintään tunnin verran.

– Kouluiltapäiviin sijoittuvat liikuntakerhot ovat oppilaille maksuttomia. Kerhot alkavat torstaisin klo 14, jolloin on varattu tunnin mittainen liikuntatuokio 1.–3. -luokkalaisille. Klo 15 vuorossa ovat 4.–6. luokkien oppilaat. Kevätkaudelle startataan 19. tammikuuta, kertoo Tommila.

Liikuntakerhot lähtivät liikkeelle RaJun aloitteesta, joten se toimii edelleen hankkeen koordinatiivisena vastuuseurana. Seuran toimintasuunnitelman mukaisesti liikuntakerhojen ideana on tarjota tasapuolisesti kaikille Raision alakoululaisille liikunnaniloa tuottavaa monipuolista toimintaa leikkien. Tunneilla ei kilpailla, vaan nautitaan liikunnanriemusta.

– RaJu tarjoaa omilla tunneillaan monipuolista liikkumista voimisteluseuran näkökulmasta. Hankkeen hienous on juuri siinä, että mukana on hyvin erilaisia seuroja kuten Raision Urheilijat, FBC Turku, Raisio Futis, Raision Loimu, Tanssiurheiluseura Bolero, Raision Voimamiehet sekä Roimaelämys. Valinnanvaraa siis riittää! Tommila iloitsee.
– Ajatuksena on innostaa enemmän ja vähemmän liikkuvia lapsia kokeilemaan eri lajeja. Liikuntakokeilut voivat madaltaa lapsen ja nuoren kynnystä osallistua jatkossa seuran toimintaan oman kiinnostuksensa mukaan, Tommila lisää.

Vuoden urheiluseura 2017?

Raision Jumpparit viettää tänä vuonna 30-vuotisjuhlavuottaan, joka huipentuu vuoden lopulla tavallistakin isompaan voimistelunäytökseen.

Juhlallisuudet saavat alkaa jo valtakunnallisessa Urheilugaalassa 17. tammikuuta, jolloin selviää onko Raision Jumpparit valittu Vuoden urheiluseuraksi 2017. Tittelistä kisaavat myös HVS-Tennis, Maaselän Latu, Vantaan Jalkapalloseura ja Salon Palloilijat.

– Kävi miten kävi, Myllyntorilla tavataan lauantaina 21.1. klo 10–17! Kannattaa siis tulla osallistumaan seuratouhukkaiden ja kaupunginjohtajan ohella Flashdanceen. Ohjelmassa on lisäksi mm. jumppa- ja tanssiesityksiä tasatunnein sekä ilmavolttirata kaikkien lapsenmielisten pompittavana, Tommila innostaa.

Uutena toimintana RaJu järjestää toiminnallisia leirejä koulun lomajaksojen ajaksi.

– Kotona voi käydä aika pitkäksi, kun vanhemmat ovat töissä. Lisäksi vanhemmat voivat olla rauhallisin mielin, kun lapsilla on turvallista ja ohjattua lomatekemistä, avaa Tommila ideaa leirien takana.

Volttiradalta on helppo ponnistaa

Järjestyksessään ensimmäinen RaJun Talvileiri pidettiin 2.–5. tammikuuta Raision Kerttulan liikuntahallilla ja Kuloisten koululla.

Osallistujista Seutusanomien haastatteluun ehti raisiolainen 7-vuotias Petrus.

– Tulin tänne siskoni kanssa ja kivaa on ollut. Hauskinta on ollut ilmatäytteisellä volttiradalla pomppiminen. Ulkona leikittiin hippaa, mutta pulkkamäkeen ei päästy, Petrus kommentoi hymyillen.

Leirille, joka järjestetään seuraavaksi talviloman aikaan, voi osallistua kuka tahansa alakouluikäinen.

– Myös eskarilaiset ja viskarit eli viisivuotiaat ovat tervetulleita isompien sisarustensa kanssa, Tommila sanoo.
– Talvileirillä oli 12 osallistujaa, mikä on ihan hyvä määrä siihen nähden, että se järjestettiin ensimmäistä kertaa. Suurin osa ryhmästä oli raisiolaisia, mutta mahtuipa mukaan kaksi rymättyläläistäkin. Mukana oli niin RaJussa harrastavia kuin seuratoiminnan ulkopuolelta tulleita, jatkaa Tommila.

Katariina Mäkinen-Önsoy