Loimu löysi Chemosille korvaajan

Raision Loimu esitteli uuden hakkurinsa, Eric Mochalskin. Kuva: Raision Loimu.

Raision Loimu on löytänyt lentopallon runkosarjan ratkaisuhetkien kynnyksellä korvaajan Qatariin liigaan siirtyneelle Michael Chemosille Tshekistä. Uusi pelaaja on Tiikerit tiistaina CEV Cupista Kokkolassa pudottaneen CEZ Karlovarskon yhdysvaltalaispelaaja Eric Mochalski.

LENTOPALLO. 24-vuotias ja 198-senttinen Mochalski halusi etsiä loppukauden ajaksi suurempaa roolia ja isompaa näyteikkunaa tulevaisuutta ajatellen, joten Loimun hakkuritarve osui sopivaan saumaan.

Neuvottelut olivat nopeat ja voisi jopa sanoa aggressiiviset, sillä Loimu halusi päätöksen suuntaan tai toiseen ennen kuin tshekkiläisjoukkue matkusti Kokkolasta kotimaahansa. Lopulta sopimus syntyi tänään aamulla ja Mochalski päätti kotimatkansa Kokkolasta Karlovy Varyyn Helsingin välilaskulla. Mochalski luuli lähteneensä Suomeen vain yhden ottelun pelireissulle, joten hänen kaikki tavaransa on vielä Tshekissä, josta hän lähtee noutamaan niitä ensi viikon Tiikerit-ottelun jälkeen.

Yliopistouransa maineikkaassa Stanfordissa pelannut ja opiskellut Mochalski on edustanut yhdysvaltoja nuorisomaajoukkueissa. Ammattilaisuransa hän syksyllä 2014 Sloveniassa, jossa hän edusti ACH Volley Ljubljanaa paikallisen liigan lisäksi myös Euroopan kovimmassa seurajoukkuekilpailussa, eli Mestareiden Liigassa. Sloveniassa ja Mestareiden liigassa hänellä vierähti kaksi kautta, joista etenkin jälkimmäinen oli menestyksekäs. Hakkuri takoi kuudessa ottelussa eräkohtaisella pistekeskiarvolla 5,79 monen maailmantähden jäätyä vaatimattomampiin lukemiin.

– Olen tyytyväinen tästä mahdollisuudesta. Loimu on hyvä kovaa treenaava joukkue, jota haluan auttaa sekä runkosarjassa että pudotuspeleissä. Tiesin Loimun jenkkipelaajat ennakkoon ja Taylorin tunnen muutenkin, mutta muuten en Suomesta paljoa tiedä – sauna on suosittu ja sarja on kovatasoinen, kommentoi keskiviikkona Raisioon saapunut Mochalski.

Loimu käynnisti keskiviikkona uuden vahvistuksen pelilupaprosessit, joten kaiken pitäisi olla kunnossa ennen lauantain tärkeää kotiottelua Joensuun Liiga-Rientoa vastaan.

Jani Nieminen