Turvallisuus on yhteinen asiamme ja heijastin halpa henkivakuutus!

Mielipide

MIELIPIDE. Tieliikenteessä tulee noudattaa ohjeita, sääntöjä ja määräyksiä, jotta liikenne sujuu. Heijastimen käyttö ei ole pakollista, mutta se olisi suotavaa. Tieliikenteen luottamusperiaatteeseen liittyy se, että voimme olettaa tielläliikkujien toimivan ohjeistusten mukaisesti. Näinä päivinä, kun lunta ei ole vielä maassa, autojen valot häipyvät tummaan asfalttiin ja katuvaloja ei ole tai ne eivät tässä syksyn pimeydessä riitä valaisemaan tielläliikkujia. Toivon, että kevytliikenne käyttäisi valoja ja jalankulkijat heijastimia.

Jalankulkijoilla on helposti käsitys, että kun ajovalot häikäisevät heitä, autonkuljettajien on pakko havaita heidät. Näin ei tosiaan ole, vaan oman turvallisuutemme vuoksi tulee meidän helpottaa havaittavuuttamme heijastimilla. Näin parannamme omaa ja toisten turvallisuutta. Turvallisuus on yhteinen asiamme!

Erityisesti olen huolissani lapsista ja nuorista. Nykyaikaisissa asusteissa on usein jo valmiina heijastavia pintoja, mutta hyvät vanhemmat, muistuttakaa nuoria heijastimien merkityksestä. Kyse on välittämisestä.

Heijastinta käyttävä näkyy jopa seitsemän kertaa kauempaa kuin ilman heijastinta liikkuva. Heijastin on loistava henkivakuutus!

Paljon pimeillä teillä ajava

Raimo Erkkilä