Petteri Paananen Nousiaisten kokoomuksen puheenjohtajaksi

NOUSIAINEN. Nousiaisten kokoomus ry piti syyskokouksen 24. marraskuuta. Uudeksi puheenjohtajaksi valittiin yksimielisesti Petteri Paananen. Muut jäsenet ovat Tapani Suvinen (Vpj.), Maria Olli (sihteeri) sekä Ilari Suominen, Sari Rantanen, Sami Teuri ja Hannu Mattila.

Nousiaisten kokoomus pyrkii kokoomuslaisten periaatteiden mukaisesti toimien ja yhteistyössä muiden poliittisten ryhmien kanssa kehittämään kuntaa kuntalaisten parhaaksi.

Toimintamme perusperiaatteita ovat avoimuus ja läpinäkyvyys, uusi puheenjohtaja vakuuttaa.

Uuden puheenjohtajan tavoitteena on kasvattaa kokoomuksen luottamushenkilöpaikkoja niin hallituksessa, valtuustossa kuin lautakunnissakin.

Kunnassa on tulossa päätöksentekoon Nousiaisten kunnan historian suurin investointi – joko yhtenäiskoulu-investointi tai yksittäisten koulujen korjausinvestoinnit. Kustannusarviot ovat alustavasti 13–17 miljoonan euron välillä. Muutokset ovat välttämättömiä ja vahvasti uskon, että ”kipeiltäkään” päätöksiltä ei vältytä. Oman haasteensa tuo johtavien viranhaltijoiden osalta tapahtuvat muutokset ja uudelleen valinnat. Toisaalta uskon, että muutos aina myös mahdollisuus – menneisyyteen on turha takertua, kun tulevaisuus ja mahdollisuudet ovat edessä, hän kommentoi.

Paananen uskoo, että Nousiaisilla on hyvät teoreettiset tulevaisuuden mahdollisuudet kehittyä vielä elinvoimaisemmaksi, hyvien liikenneyhteyksien ja peruspalvelujen varsinaissuomalaiseksi itsenäiseksi kunnaksi.

Toisaalta itsenäinen kunta ei ole ”itseisarvo”. Itsenäisyys tulee ansaita ja muun muassa taloudellinen realismi kaikessa toiminnassa tulee säilyttää. Tällä hetkellä isot päätökset vaativat yhteistä tahtotilaa, jotta pystymme toimimaan taloudellisesti kestävällä pohjalla, puheenjohtaja pohtii.

Hän muistuttaa, että kaikessa toiminnassa tulisi muistaa, mikä on kunnan perustehtävä.

Keskusteluja tulee jatkaa ja päätöksenteosta tulee tehdä entistä avoimempaa. Systemaattisuutta ja ”johtajuutta” asioiden eteenpäinviemiseksi tulee kehittää – vastuunkantoa muutoksiin tarvitaan, Paananen linjaa.

Janica Vilen