Mynämäelle tulee Attendon uusi hoivakoti

MYNÄMÄKI. Attendo rakennuttaa Mynämäelle ikäihmisille suunnitellun hoivakodin. Pöyköntielle sijoittuvaan uudiskohteeseen tulee 42 paikkaa tehostetun palveluasumisen tarpeisiin. Urakoitsijana hankkeessa on Rakennusliike Lehto. Rakennustyöt alkavat alkuvuodesta 2017 ja hoivakoti valmistuu loppuvuodesta.

Attendon aluejohtajan Sari Laakson mukaan uudella hoivakodilla vastataan palveluasumisen kasvavaan kysyntään Mynämäellä. Hanke tuo kuntaan myös uusia työpaikkoja. Valmis hoivakoti työllistää noin 25 hoiva-alan työntekijää.

Suunnittelussa toteutetaan Attendon omaa Mummola-konseptia. Esteettömäksi suunnitellussa hoivakodissa jokaiselle asukkaalle tulee oma huone, jonka voi sisustaa oman makunsa mukaan. Tarkoituksenmukaisilla tilaratkaisuilla tuetaan asukkaiden omatoimisuutta samalla kun varmistetaan jokaisen oman yksilöllisen elämäntavan kunnioittaminen.

On tärkeää, että omannäköinen elämä saa jatkua myös hoivakodissa. Ikäihmiset arvostavat sitä, että elämässä on myös toimintaa ja tapahtumia. Viihtyisät ja helppokulkuiset tilat vaikuttavat positiivisesti elämänlaatuun: valoisa ja esteetön hoivakoti on turvallinen asua ja omasta arjesta saa niin aktiivista kuin haluaa, Sari Laakso sanoo.

TSS