Maskun nuoret ottivat remontoidun Brankkarin omakseen!

MASKU. Maskun Vertit jännittivät viime torstaina puoli tuntia ennen h-hetkeä sitä, ottavatko maskulaiset nuoret haasteen vastaan ja saapuvat viihtymään Brankkarille. Odotukset täyttyivät: Torstai-illan aikana paikalla hengaili 75 nuorta ja muutama aikuinen, muun muassa vapaa-aikatoimen päällikkö Jyrki Kangas, 4H:n toiminnanjohtaja Paula Harjamäki ja hankkeiden toiminnanohjaaja Minna Hemgård.

Tilojen remontoinnin takana on monen toimijan yhteistyö: Maskun-Ruskon-Vahdon-4H yhdistyksen Leader-hanke Työtaitoja tulevaisuuteen on kouluttanut ja toteuttanut remonttia yhdessä Maskun työpajatoiminnan nuorten sekä 4H:n harrasteryhmien kanssa. Maskun kunnan vapaa-aikapalvelut ja tekninen toimi taas ovat mahdollistaneet projektin toteuttamisen. Tila on hienosäätöä vaille valmis.

Hemmingin koulun Vertit ja 4H-kerholaiset yhteistyössä NATTA-hankkeen kanssa haastoivat maskulaisia nuoria mukaan Brankkarin bileisiin. He myös tiedottivat osallistujille vapaa-aikapalveluiden nuorille tarjoamista tiloista ja toiminnoista.

Illan aikana esiintyi Maskun Taikuritaituri Aleksi Jaakkola. Hän hurmasi nuoren yleisönsä ja sai heidät mukaan taikatemppuihin. Jaakkola kommentoi keikan jälkeen Brankkarin tiloja toimiviksi ja ihmetteli, miksei ollut kuulllut niistä ennen. Taikurin lisäksi illan aikana toimi tortillabuffetti ja limudrinkkibaari. Vertit olivat keksineet osallistujille salatehtäviä. Kun ne oli todistetusti suoritettu, palkittiin tekijät Hemmingin oppilaskunnan kioskin, Maskun Leipomo-Konditoria Ky:n ja Maskun K-Marketin sponsoroimilla lahjoilla.

Tilaisuudessa vieraili graffititaiteilija Samuli Metsänranta, joka toi tuliaisiksi taulunsa. Nuoret saivat Metsärannan tekemiä graffitijoulukortteja muistoksi tapahtumasta. Taiteilija on myös maalannut Brankkarin pelihuoneessa olevat teokset.

Hemmingin koulun vertit: Laura Raimoranta, Viivi Salomaja ja Julia Hilmanen olivat tyytyväisiä ystäviensä aktiivisuuteen ja toivoivat, että nuoret muistaisivat saapua paikalle myös maanantaina 9.1.2017, kun nuokkarit aukeavat joulutauon jälkeen. Samaa toivoo Saija Ojansuu, joka toteutti projektia yhteisöpedagogi opintojensa työssäoppimisjaksollaan 4H:ssa.

Paula Harjamäki

Saija Ojansuu