Ari Kervinen ei saanut lupaa Paimion Hakan päävalmentajan pestiin

Ari Kervinen ehdittiin jo valita Paimion Hakan päävalmentajaksi, mutta ei saanut Turun piirin hallitukselta lupaa ottaa pestiä vastaan. Kuva: Tara Jaakkola / PaiHa

Paimion Haka ennätti tiedottaa uudesta päävalmentajastaan 29. marraskuuta. Sitten selvisikin ettei Ari Kervinen saanut toiselta työnantajaltaan lupaa tehtävän hoitoon.

PAIMIO. Paimion Haka tiedotti jo toissapäivänä uudesta päävalmentajastaan. Kotkalaislähtöisen, Turun piirin oto-tyttövalmentajan Ari Kervisen oli määrä korvata viime kaudella PaiHan edustusjoukkuetta luotsannut Juho Kirjonen. Palloliiton Turun piirin hallitus käsitteli kuitenkin asiaa ja totesi Kervisen olevan esteellinen hoitamaan samanaikaisesti PaiHan ja piirin valmennustehtäviä.

– Meillä on Kervisen kanssa voimassa olemassa työsopimus, jossa on pykälänä, että seuravalmennukseen osallistuminen on aina erikseen luvan vaativa asia. Kyseessä on ilmeisesti väärinkäsitys, sillä valmentaja oli unohtanut tämän pykälän ja myös luuli, että seura on käynyt asian läpi piirin kanssa, piirijohtaja Jouni Koivuniemi sanoo.

Kervinen on hoitanut piirin valmennustehtävää muiden töidensä ohella. Hänet valittiin ensi vuoden alusta alkaen uuden Länsi-Suomen piirin päätoimiseksi tyttövalmentajaksi.

– Kervisen kanssa on tehty kahden vuoden määräaikainen sopimus, johon sisältyy paljon töitä myös viikonloppuisin. Hänen tehtävänään on muun muassa toimia yhteistyössä seuroihin päin ja kehittää niiden valmennusta, Koivuniemi kertoo.

Paimion Hakan toiminnanjohtaja Kalle Partanen oli äimän käkenä kuullessaan, ettei Kervinen saakaan valmentaa seuran edustusjoukkuetta.

– Emme ole saaneet tästä päätöksestä tietoa piiriltä, Partanen toteaa.

PaiHa ennätti tiedottaa uudesta päävalmentajastaan jo tiistaina omilla verkkosivuillaan. Nyt paimiolaisseuralla on edessään uuden päävalmentajan kartoitus Kolmosessa pelaavalle edustusjoukkueelle.

Kimmo Muttilainen

EDIT: Juttua on korjattu 2.12. SPL hallitus ei kokoontunut keskiviikkona, vaan asiaa käsiteltiin sähköpostitse. Kervisen työsopimuksessa ei ole seuravalmennusta estävää pykälää, vaan se on kirjattu erillisenä lupaa vaadittavana asiana.