MASKU. Timo Alakotila musisoi Maskun kirkossa keskiviikkoiltana 16.11. kello 19 järjestettävässä soolopianokonsertissa. Konsertissa kuullaan keväällä 2016 julkaistun, Timo Alakotila & Piano -äänitteen sävellyksiä. Nämä sävellykset ovat syntyneet pääosin vuonna 2015, joitain poikkeuksia lukuun ottamatta: Kappaleiden aiheet vaihtelevat seremoniallisista teemoista selkäaiheisiin teemoihin, jotka liittyvät vuoden 2015 tapahtumiin. Joitain sävelmiä on mukana aiemmasta ohjelmistosta pianolle sovitettuina, joitain teemoja on syntynyt juuri vähän ennen äänitystä lisänä kappalepalettiin.

Konsertissa saadaan laulaa yhdessä myös Alakotilan säveltämä virsi 972 Hiljaisessa siimeksessä sekä kohdata 1600-luvulla Maskussa vaikuttanut virsirunoilija Hemminki Maskulainen Hemmingin virren välityksellä.

Timo Alakotila kertoo muusikkoudestaan:

– Tunnen olevani ensisijaisesti säestävä muusikko, joka saa energian ilmaisuunsa solisteista ja kanssamuusikoista. Tämä tapa on aina tuntunut mahtavalta ja on tuonut suurta tyydytystä soittooni. Toisaalta olen myös säveltäjä ja sovittaja, joka kirjoittaa taitaville soittajille musiikkia, usein ollen myös itse mukana pianistina tai harmoninsoittajana. Tämä rooli on myös ollut hyvin antoisa: olen saanut ilmaista musiikkiani taitavien artistien kautta sekä saanut soittaa heidän kanssaan, hän sanoo.

– Ajatus soololevystä kypsyi varsinaisesti vuoden 2015 aikana: halusin kokeilla uutta tapaa tuottaa musiikkia ilman loistavia kanssasoittajia, yrittäen ilmaista musiikkiani pianon kautta. Tamä uusi seikkailu on tuntunut mukavalta, hyvin haastavalta ja innostavalta! Aion kuitenkin jatkaa aikaisempia mielenkiintoisia projektejani täysin rinnoin entiseen tapaan, jatkaa Alakotila soololevynsä taustasta.

Taiteilijaprofessori Timo Alakotila toimii opettajana Sibelius-Akatemiassa ja Pop/Jazz-konservatoriossa Helsingissä sekä vierailevana opettajana Limerickin yliopistossa, Viljandi kulturkollegessa, Joensuun ja Kokkolan ammattikorkeakouluissa. Hän vaikuttaa tällä hetkellä muusikkona lukuisissa eri yhtyeissä muun muassa JPP, Troka, Nordik Tree, Folkbarokkiyhtye Sama, Maria Kalaniemen yhtye ja T for Three. Hänen instrumenttejaan ovat piano ja harmooni. Alakotila on myös tuottelias säveltäjä, jonka laajempia sävellyksiä ja sovituksia ovat esittäneet muun muassa Irish Chamber Orchestra, Norddeutsche Sinfonietta, Stavanger Sinfonietta, Tapiola Sinfonietta ja Sibis folk BB. Alakotila on toiminut taiteellisena tuottajana, muusikkona, säveltäjänä ja sovittajana noin kahdellasadalla levyllä. Keväällä 2016 hän julkaisi ensimmäisen oman soolopianolevynsä.

Hemmingin marraskuu Maskussa 2016 -tapahtumaa vietetään Maskussa nyt toista kertaa. Tänä vuonna pääteemana on Virsikirjan lisävihko, sen virret ja virsien tekijät. Keskiviikkona 24.11. klo 18 lauletaan lisävihkovirsiä Askaisten kirkossa ja adventtisunnuntain iltana 27.11. klo 18 Maskun kirkossa.