Nummenpakan Kirsti Viitaselle kaksi kultamitalia Australian MM-kisoissa

Nummenpakkalainen Kirsti Viitanen, 74, toi Suomen joukkueelle peräti kahdeksan mitalia Australian Perthissä 26.10.–6.11. järjestetyissä veteraani-ikäisten yleisurheilijoiden MM-kilpailuissa. Tässä kuvassa hän on korkeimmalla pallilla keskellä. Kuva: Kirsti Viitanen,

YLEISURHEILU. Nummenpakkalainen Kirsti Viitanen, 74, toi Suomen joukkueelle peräti kahdeksan mitalia Australian Perthissä 26.10.–6.11. järjestetyissä veteraani-ikäisten yleisurheilijoiden MM-kilpailuissa.

Viitanen voitti kultaa 70-vuotiaiden naisten keihäänheitossa ja painonheitossa. Lisäksi hän ylsi yhteensä kuuteen hopeamitaliin seiväshypyssä, kolmiloikassa, moukarinheitossa ja heitto-ottelussa sekä 4×100 ja 4×400 -viestijuoksuissa.

– Painonheitto on samankaltaista kuin moukarinheitto, mutta vain lyhyemmällä varrella, Viitanen kertoo.

97-henkisen Suomen joukkueen saldo Australiasta oli kaiken kaikkiaan 83 mitalia.

Yleisurheiluun Viitanen hurahti kunnolla vasta vanhemmalla iällä.

– Aloitin 59-vuotiaana juuri ennen kuin jäin eläkkeelle. Liikunta on ollut lähes aina lähellä sydäntä, mutta kilpailemaan aloin vasta yleisurheiluharrastukseni myötä, Viitanen sanoo.

Kaiken kaikkiaan hänellä on hallussaan yli 300 arvokisamitalia mm. MM-kisoista Brasiliassa vuodelta 2013 ja Lahdessa vuodelta 2009 sekä suomenmestaruuskisoista.

Varsinais-Suomen Veteraaniurheilijoita edustava Viitanen harjoittelee ahkerasti läpi vuoden.

– Harjoittelen läheisellä Kuuvuoren kentällä säännöllisesti silloin kun kelit sen sallivat. Lisäksi harjoituksia on Kupittaan urheiluhallissa. Talviolosuhteissa on myös hyvä heittää moukaria lumikasaan Kupittaan pesäpallostadionilla, Viitanen toteaa.

Seuraavaksi tähtäimessään Viitasella on Jyväskylässä 15. tammikuuta pidetäävät SM-kisat.

Katariina Mäkinen-Önsoy