Seutusanomien testissä Caretech Kavitaatio

Turun Seutusanomien Maria-Leena Kontio Kauneushoitola Resonancen kavitaatiohoidossa. Hoitajana Iida Kakko.

TESTI. Raisiossa 1-vuotissyntymäpäiviä viettävässä Kauneushoitola Resonancessa lokakuussa aloitettu Caretech Kavitaatio -hoito on uuden ajan rasvanpoistomenetelmä. Menetelmä ei edellytä etukäteisvalmisteluja eikä vaadi toipumisaikaa.

Kavitaatiossa hoidettavan alueen rasvasolut hajoitetaan glyseriiniksi ja vapaiksi rasvahapoiksi, jotka keho poistaa pysyvästi käsitellyltä alueelta normaalin aineenvaihdunnan mukana. Hoidossa ultraäänien voimaiskut niin kutsutusti puhkovat ja luhistavat mikrokuplia.

Luhistumisesta nousee kova lämpötila, joka tuhoaa rasvasoluja poistaen ne kokonaan. Kun rasvasolut,jotka puristavat verisuonia luhistuvat, niin myös verenkierto paranee.

Hoito sopii sekä naisille että miehille. Hoitokertoja voi olla 3–6 noin 1,5–2 viikon välein. Hoito on turvallinen ja hyvin siedetty, mutta asiakkaan on suositeltavaa olla yhteydessä hoitolaan ennen ensimmäistä hoitokertaa. On muutamia perussairauksia tai terveydellisiä tilanteita, jolloin tulisi keskustella rasvanpoistohoidon turvallisuudesta lääkärin kanssa

Hoitotoimenpide oli kivuton sekä miellyttävä. Voisin verrata sitä normaaliin lääkärin tekemään ultraäänitutkimukseen. Erona on korkeat äänet, joita kuuluu hoidon aikana.

Ultraäänen kahdella taajuudella saadaan aikaan kavitaatio, joka korkean paineen avulla pilkkoo syvälläkin olevia rasvasoluja. Hoitoalueista tyypillisimpiä ovat vatsa, reidet sekä lantion seudun rasvakertymät, joiden paksuus on yli kaksi senttiä.

Hoitajani Iida Kakon mukaan on yksilöllistä, kuuleeko hoitotoimenpiteestä johtuvia ääniä lainkaan. Hoitajan kanssa juttelemalla niitä tosiaan tuskin edes huomaa. Viimeisen jakson aikana tunsin pientä väreilyä. Mielestäni iho tuntui tasaisemmalta jo ensimmäisen hoitokerran jälkeen. Pitkäaikaisia vaikutuksia tehostaa vedenjuonti, vähähiilihydraattinen ruokavalio ja liikunta.

ku-20-10-kavitaatio2

Maria-Leena Kontio