Naantalilaispoika kävi Raisiossa jahtaamassa ulkomaalaistaustaisia kirveellä

POLIISI. Keskiviikkona 19.10.2016 klo 18.00 jälkeen Raision keskustassa kauppa-aukiolla tapahtui vakava rikostapahtuma, jota Lounais-Suomen poliisilaitos tutkii.

Esitutkinnassa on selvitetty, että tapahtumassa Naantalista kotoisin oleva vuonna 1999 syntynyt nuori mies oli käynyt ostamassa läheisestä myymälästä pienen retkikirveen. Tämän jälkeen hän oli alkanut käyttäytymään uhkaavasti aukiolla olevia ihmisiä kohtaan kirves kädessään. Aukiolla oli ollut lukuisia ihmisiä, mutta pojan ilmeisen ulkomaalaisvastaisuuden johdosta pojan aggression kohteiksi valikoitui kolme ulkomaalaistaustaista henkilöä, joista yksi oli nuori henkilö. Kukaan näistä henkilöistä ei kuitenkaan saanut tilanteessa vammoja.

Ennen poliisin paikalle tuloa kirveen kanssa liikkunut nuorimies oli hajottanut kirveellä lyöden yhden liikehuoneiston ikkunan.

Poliisin kiinniottotilanteessa poika oli suunnannut suuttumuksensa häntä kiinni ottaneita poliiseja kohtaan mm. heittäen kirveen poliiseja kohti osumatta virkamiehiin sekä lyömällä ja rimpuilemalla. Tilanteessa oli jouduttu käyttämään OC-sumutinta ja sähkölamautinta. Kukaan ei loukkaantunut tilanteessa käytetyistä voimakeinoista ja kiinniotetun vastarinnasta huolimatta.

Asiaa tutkitaan rikosnimikkeillä törkeän pahoinpitelyn yritys, kaksi laitonta uhkausta, virkamiehen väkivaltainen vastustaminen ja vahingonteko.

Varsinais-Suomen käräjäoikeus vangitsi tämän alaikäisen, mutta jo rikosoikeudellisessa vastuussa olevan pojan todennäköisin syin epäiltynä tutkittavina oleviin rikoksiin 26.10.2016 iltapäivällä.