Mynämäkeläinen Oili Santanen on vuoden oppisopimusopiskelija

Mynämäkeläinen Oili Santanen on Raision oppisopimustoimiston vuoden oppisopimusopiskelija. Toinen kunniakirjalla palkituista oppisopimuskouluttajista on naantalilaisen Forsport Oy:n Toni Forsblom. Kuva: Marjo Rinne.

MYNÄMÄKI. Paikalliset oppisopimusopiskelijat juhlivat valmistumistaan perinteisessä Sadonkorjuujuhlassa Turun VPK-talolla torstaina 27. lokakuuta. Sadonkorjuujuhlan kohokohtana oli ansioituneiden oppisopimusopiskelijoiden ja -työnantajien palkitseminen stipendeillä ja kunniakirjoilla.

Raision oppisopimustoimiston palkittu on alanvaihtaja Oili Santanen, joka suoritti lapsi- ja perhetyön perustutkinnon Turun kristillisessä opistossa.

– Voin suositella oppisopimusta opiskelumuotona ihan kaiken ikäisille. Varsinkin kun ikää karttuu, opiskelun aloittaminen tuntuu ehkä haastavalta. Opiskelu työn lomassa on toki vaativaa, mutta myös palkitsevaa, Santanen kommentoi.

Santanen toimi aiemmin kukkakauppayrittäjänä Mynämäen kirkonkylässä. Vapaa-ajan vähyys yhdistettynä lapsenlapsen syntymään sekä työntekijän innostukseen jatkaa yrittäjyyttä tiloissa sai Santasen hakemaan avointa paikkaa Ihalaisten ryhmäperhepäiväkodissa.

– Työ lasten parissa on mielekästä. Jokainen päivä on erilainen ja lapset ovat ihanan välittömiä ja tutkivia, Santanen toteaa iloisesti.

– Opiskelun aikana meillä oli kolme lähipäivää kuukaudessa. Samanhenkisessä opiskelijaryhmässä tuli vaihdettua ajatuksia ja ammennettua uutta inspiraatiota arjen työtehtäviin, lisää Santanen.

Santasen mukaan ryhmäperhepäiväkoti on ihanteellinen työympäristö.

– Ryhmis on tiiviissä yhteistyössä samassa kiinteistössä sijaitsevan alakoulun kanssa. Ihalaisissa siirtymiset päiväkodista esikouluun ja jälleen peruskoulun puolelle käyvät vaivattomasti, kuten myös uusien ekaluokkalaisten tutustumiskäynnit, Santanen sanoo.

Kunniaa oppisopimuskouluttajille

Oppisopimusopiskelijoiden Sadonkorjuujuhlassa jaettiin myös kunniakirjat sitoutuneille ja pitkäaikaisille oppisopimuskouluttajille. Kunniakirjalla palkitut oppisopimuskouluttajat olivat Forsport Oy Naantalista ja Unica Oy Turusta.

Raision myöntämän palkinnon perusteluissa korostetaan Forsport Oy:n esimerkillistä koulutusmyönteisyyttä. Yrityksessä kannustetaan opintojen aloittamiseen ja tarjotaan monipuoliset työssäoppimisen mahdollisuudet.

Kuluneena vuonna Turun ja Raision alueella opiskeli oppisopimuksella noin 3000 henkilöä yli 1400 eri yrityksessä ja yli 150 eri tutkintoon. Suosituimpia tutkintoja ovat sosiaali- ja terveysalan perustutkinto, johtamisen erikoisammattitutkinto, liiketalouden perustutkinto sekä yrittäjyyden tutkinnot.

Katariina Mäkinen-Önsoy