Aarre-Aitta kirppis avataan Naantalissa

Aarre-Aitta kirppiksen avajaiset pidetään Naantalissa 15. lokakuuta.

NAANTALI. Entisen Naantalin Auto- ja Venekeskuksen tiloihin Lietsalaan avataan kirpputori lauantaina 15. lokakuuta. Yrittäjänä toimii Heli Papinoja, joka piti aiemmin Raision Aarre-Aitta kirppistä Tasalanaukiolla.

Muutaman vuoden palkkatöitä välillä tehnyt Papinoja päätti perustaa uuden oman kirpputorin, kun sopivat tilat löytyivät keskeiseltä paikalta hyvien liikenneyhteyksien läheisyydestä.

Paikkaa on tullut katsottua, kun olen tästä ohi ajanut. Lisäksi Raisiosta tutut asiakkaat ovat toivoneet, että laittaisin uuden kirppiksen pystyyn, Papinoja sanoo.

Kun sitten vuokrausilmoitus ilmestyi kiinteistön ikkunaan, Papinoja tarttui tuumasta toimeen.

Alkuun epäilin, onko tila liian iso ja hallimainen. Huomasin kuitenkin pohjapiirrokseen hyllyjä, kassapöytää ja kahviota hahmotellessani, että tilat ovat oikein sopivan kokoiset, Papinoja kertoo.
– Paikalliset ovat ottaneet meidät avosylin vastaan. Ennen kuin olin saanut avattua yritykselleni edes netti- ja Facebook-sivuja, ihmiset vierailivat täällä kysymässä paikkavarauksia ja kurkistelemassa ovesta sisään silkasta uteliaisuudesta, hymyilee Papinoja.

Avajaisia piti viettää jo lokakuun alkupäivinä, mutta tietotekniset ongelmat muuttivat hetkellisesti suunnitelmia.

Aikaisemmassa yrityksessäni minulla oli vanhanaikainen kassakone, kynä ja paperia, joilla hoituivat niin varaukset ja tilitykset kuin maksutapahtumatkin. Tietotekniikan astuessa kehiin täytyy taas opetella kaikenlaista uutta, Papinoja nauraa.
– Paikan varaaminen sekä myynninseuranta onnistuu niin sähköisesti Kirppari-Kalle-sovelluksen avulla kuin paikan päälläkin, Papinoja jatkaa.

Sisäänkäynnin läheisyydestä löytyy kahvio, jossa myydään Papinojan paistamia pikkusuolaisia ja herkkuja kuten pullia, munkkeja ja sämpylöitä. Papinoja työllistää tällä hetkellä itsensä lisäksi yhden henkilön, joka oli hänellä töissä jo Raision Aarre-Aitan aikana. Lisäksi Papinojan tytär on lupautunut osallistumaan avustaviin tehtäviin.

Katariina Mäkinen-Önsoy