Hengellisen musiikin aarteet soivat Maskun kirkossa 2.10.

Kuva: Ulla Roine

SEURAKUNTA. Jukka Pietilä (laulu) ja Kalevi Kiviniemi (urut) tulkitsevat hengellisen musiikin aarteita Mikkelinpäivän iltana 2. lokakuuta kello 18 Maskun kirkossa. Konsertissa saadaan kuulla J.S. Bachin urkumusiikkia sekä Jean Sibeliuksen, Oskar Merikannon ja Ludvig van Beethovenin lauluista muun muassa Soi kunniaksi Luojan, Oi muistatko vielä sen virren, Soi taivaat kiitosta Herran, Paavon virsi – ja tietenkin konsertin nimikkokappale Koska valaissee kointähtönen. Konsertissa luetaan myös Bachin toisen vaimon, Anna Magdalenan Bachin, otteita Bachin elämästä.

Konserttiurkuri Kalevi Kiviniemi esiintyy ahkerasti eripuolilla maailmaa. Tänä syksynä hänet on kutsuttu kansainvälisen Böellman-Gigout urkukilpailun tuomaristoon Strasbourgiin ja ensi keväänä on vuorossa levytyskutsu Kanadaan. Tänä vuonna Kalevi Kiviniemi julkaisee kuusi uutta cd-levyä. Näiden äänitteiden myötä 19 levyn Organa Era -sarja tulee päätökseen.

Jukka Pietilä toimii Turun tuomiokirkon I kanttorina. Hän valmistelee parhaillaan uutta You tube -videota kanttorin työn ja Kiviniemen kanssa tehtävien konserttien lomassa. Viime vuonna kaksikko kiersi muun muassa kymmenen konsertin Sibelius-kiertueella Yhdysvalloissa ja Kanadassa.