Aurinkopyöräily poljettiin kauniissa säässä

Osallistujat pysähtyivät juttelemaan järjestäjien kanssa huoltopisteille. Kuvat Maskun kunnanviraston edestä löytyneeltä pisteeltä. Sää suosi ja mieli oli iloinen. Kuvat: Hanna Pennanen.

TAPAHTUMAT. Unelmien liikuntakuukauden puitteissa lauantaina 17.9. järjestetty Aurinkopyöräily veti noin 30 polkijaa Maskun, Naantalin ja Raision pyöräteille nauttimaan kauniista syysilmasta.

Tapahtumassa saattoi kiertää koko kolmen kunnan käsittävän lenkin tai osallistua pienemmille etapeille pyöräillen, rullaluistellen tai vaikka rattaita työntäen.

– Osallistujia oli laidasta laitaan: Osa oli tullut kuntoilemaan, osa vain nauttimaan kauniista päivästä liikunnan merkeissä, Naantalin kaupungin liikunnanohjaaja Anu Saarni sanoo.

Maskun kunnan liikuntatoimen ohjaaja Hanna Pennasen mukaan osallistujamäärä jäi tavoitteestaan.

– Keli oli kaunis, mutta esimerkiksi Maskusta tapahtumaan otti osaa vain seitsemän kuntalaista, Pennanen sanoo.

Aurinkopyöräily järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2008 kansainvälisenä terveysliikuntapäivänä 10.5., jonka jälkeen siitä on kaavailtu perinnettä. Joitakin välivuosia on kuitenkin ollut.

– Esimerkiksi viime vuonna tapahtumaa ei järjestetty lainkaan. Aiemmin tapahtuma-ajankohtana on ollut kevät, Pennanen kertoo.

Lähtöpaikkoina toimineissa Maskun kunnanvirastossa, Raisio Kerttulan liikuntakeskuksessa ja Naantalin Lietsalassa sijaitsevassa urheilun ja vapaa-ajan kauppa Forsportissa pidettiin huoltopisteitä koko tapahtuman ajan.

Osallistujien kesken arvotaan lahjakortti urheiluliikkeesseen, sekä pienempiä tavarapalkintoja.

– Kunhan voittajat ovat selvillä, heihin otetaan yhteyttä henkilökohtaisesti. Lisäksi kukin kunta tiedottaa asiasta sivuillaan, Pennanen toteaa.

Koko perheen maksuton pyöräilytapahtuma on osa Unelmat liikkeelle -hanketta, jonka tarkoituksena on innostaa kuntalaisia liikunnan pariin. Tapahtuman järjestivät yhteistyössä Maskun, Naantalin ja Raision liikuntapalvelut.

Katariina Mäkinen-Önsoy