Uudistetulle HK Areenalle odotetaan yleisöryntäystä

Kuva: HC TPS.

HK Areena kokee yhden historiansa suurimmista kasvojenkohotuksista kesän aikana. Uudistettavaan halliin on tulossa muun muassa uusi katsomoravintola ja kaksi uudistettavaa ravintolatilaa. Uudistuksen myötä odotetaan ottelukohtaisten katsojalukujen nousevan kutosella alkavaan lukuun.

YRITYSUUTISET. Liigakauden alkuun 16. syyskuuta mennessä HK Areenalla valmistuu merkittävä uudistusprojekti. Täysin uusitun äänentoiston lisäksi luvassa on uusi katsomoravintola ja kaksi uudistettavaa ravintolatilaa. Lisäksi perheet ja liike-elämä tullaan huomioimaan entistä paremmin. Uudistuksen kokonaiskustannukset kipuavat yli kolmen miljoonan euron.

Perheitä ajatellen Areenalle rakennetaan yli 500-neliöinen lapsiparkki.

Se on kokonaisuudesta ehkä pieni osa, mutta minulle perheellisenä hyvin tärkeä uudistus. Lapsiparkissa asiantuntevat oppaat ohjaavat lapsille liikuntaa ja muita aktiviteetteja. Jos lapsi ei kiinnostu lätkästä, hänelle tarjotaan muuta tekemistä. Meidänkin perheessä nuorin on usein se, jonka mukaan perheen vapaa-ajan vietosta päätetään. Kuivan yli 3-vuotiaan voi myös jättää parkkiin erän ajaksi. Lapsiparkissa pystyy myös ruokailemaan ja seuraamaan peliä, kertoo HC TPS Turku Oy:n toimitusjohtaja Mika Eskola.

Liike-elämää varten areenalle tehdään katsomoravintola.

Sieltä pystyy syömään ja seuraamaan ottelua vaikka neljän hengen ryhmissä. Aitioiden kysyntä vaihtelee ja välillä ryhmillä on ollut vaikeuksia saada aitiota täyteen, joten nyt yritykset voivat tulla pienilläkin porukoilla peliin, Eskola selittää.

Ravintolauudistus on otettu hyvin vastaan

Uudistusten ideana on palvella paremmin asiakkaiden muuttuneita tarpeita yleisötapahtumien aikana. Asiakkaan kokonaisvaltaisen kokemuksen parantaminen on yksi Kiinteistö Oy Turun Monitoimihallin, halliyhtiö HK Areenan ja Marli Areenan tärkeimmistä tavoitteista.

Halliyhtiön toimitusjohtaja Anu Kurkilahti-Haartemon mielestä uudistukset olivat tarpeellisia ja tulevat parantamaan merkittävästi HK Areenan toiminnallisuutta.

Halliyhtiön tehtävänä on luoda toimiva ja asiakkaiden tarpeita mahdollisimman hyvin palveleva ja ajanmukainen infra sekä yleisölle että tapahtumanjärjestäjille, Kurkilahti-Haartemo toteaa.

Asiakkailta ja tapahtumajärjestäjiltä kerätyn palautteen perusteella toimintaa lähdettiin uudistamaan jo viime kaudella yhdessä ravintolatoiminnasta vastaavan yhtiön Turkuhallin Palvelu Oy:n kanssa. Lopputuloksena oli kaksi täysin uudistettua ravintolaa, Rock Food Corner ja Sport Café. Molemmat ravintolat otettiin erittäin hyvin vastaan ja kasvanut myynti sekä saatu palaute on tukenut valittua linjausta, hän jatkaa.

Ravintolauudistuksen pääsuunnittelija on Erkki Koivisto S-Idea Oy:stä ja projektin pääurakoitsijana toimii Ecutiimi Oy.

Halli avataan amerikkalaisittain

Uudistunut halli esitellään ihmisille 16. syyskuuta.

Silloin jatketaan siitä, mihin viime kaudella jäätiin, eli kohdataan Kärpät. Siinä jo on faneille jännitystä. Sen lisäksi on tulossa elämysottelu, jossa nähdään Amerikan mallia ja jännitystä. En ole koskaan ollut Suomessa sellaisessa jääkiekko-ottelussa, joka nyt nähdään, Eskola vihjaa vielä salaisista suunnitelmista.

Avajaisissa nähdään myös paljon jääkiekkolegendoja, muun muassa kaikki, joiden pelinumerot on jäädytetty hallin kattoon: #3 Timo Nummelin, #8 Juhani Wahlsten, #16 Rauli Tammelin ja #23 Hannu Virta.

Syyskuisten avajaisten lisäksi luvassa on vielä Hall of Fame -osaston avajaiset 1. lokakuuta.

Silloin pelataan myös Hall of Fame -peli, jossa kunnioitetaan taas muutamia merkittäviä tepsiläisiä, Eskola kertoo.

Toimitusjohtaja odottaa halliuudistuksen myötä muutosta katsojamääriin.

Kauden alussa arviot ovat vaikeita, mutta pidemmän aikavälin tavoite on, että keskikatsojamäärä ylittää 6000 ihmistä. Tänä vuonna tavoite on 5 500 ja kutosella alkavaan lukuun tähdätään ensi vuonna. Silloin toiminta olisi terveellä pohjalla, Eskola linjaa.

Toivon, että jokainen tulee tutustumaan uuteen halliin kauden aikana. Nämä ovat suurimmat uudistukset vuosikymmeniin, hän sanoo.

Odotettavissa muutama läpimurto

Liigakauteen TPS lähtee hyvillä mielin.

Paremmalla kuin viime vuonna. Ja paljon paremmalla kuin edellisvuonna. Kesällä voitimme Pitsiturnauksen. Se voitto tekee hyvää. Nuoret pelaajamme ovat ottaneet isoja harppauksia kesän aikana, ja odotamme kolmea tai neljää läpimurtoa ensi kaudella. Joukkue on vaihtunut vain vähän ja valmennus on pysynyt samana, joten sen puoleen olemme hyvin valmiita lähtemään kauteen. Sillä mielin mennään, että pudotuspelipaikoista taistellaan, Eskola kommentoi tulevaa kautta.

Janica Vilen