Tangostara-kilpailu linjasi Killin markkinoita

Killin markkinoilla oli jälleen vilinää ja aurinko helli kävijöitä.

RAISIO. Perinteiset Killin markkinat houkuttelivat jälleen satoja ihmisiä kauniiseen loppukesäiseen päivään Varppeenaukiolle ja Raision torille lauantaina 27. elokuuta. Kymmenissä kojuissa oli tarjolla tyypillisiä markkinatuotteita. Uutta ohjelmaan toi ensimmäistä kertaa järjestetty Raision Tangostara -laulukilpailu.

Raision kaupunginhallituksen puheenjohtaja Ari Leinonen avasi 43:ttä kertaa järjestettyjen Raisio-päivien Killin markkinat puheellaan. Hän toi esiin Raision keskustan viime vuosien monet muutokset, joita on joidenkin mielestä ollut liikaakin, mutta joista on nyt löydetty oikea linja. Leinonen korosti myös Tasalan kiinteistönomistajan tekemien merkittävien ulkoasu-uudistusten merkitystä.

Leinosen mielestä tori on nyt palautettu sinne, missä sen kuuluukin olla, eli vanhalle paikalleen Tasalanaukiolle.

Killin markkinoilla korostuu yhteisen tekemisen meininki, jota koko Raisio tarvitsee ympäri vuoden. Heitänkin haasteen kaikille raisiolaisille, että korostetaan yhteishenkeä ja yhteistä toimintaa, Leinonen muistutti puheessaan.

Raision kaupunginhallituksen puheenjohtaja Ari Leinonen korosti Killin markkinoiden yhteisen tekemisen meininkiä, jota hän toivoo nähtävän kaikessa toiminnassa Raisiossa.
Raision kaupunginhallituksen puheenjohtaja Ari Leinonen korosti Killin markkinoiden yhteisen tekemisen meininkiä, jota hän toivoo nähtävän kaikessa toiminnassa Raisiossa.

Tango kiinnosti yleisöä

Markkinoiden uutuustuotteena toiminut Raision Tangostara -laulukilpailu keräsi erittäin mukavasti yleisöä heti ensimmäisestä laulajasta alkaen, kun Paula Korpela avasi viiden naisen ja viiden miehen leikkimielisen koitoksen Yö saaristossa -kappaleella.

Aikuisille amatöörilaulajille tarkoitettu Raision Tangostara syntyi kunnioittamaan raisiolaisia tangoperinteitä, jotka moni muistaa Tangomarkkinoiden muodossa. Idean isäntinä toimivat Jenni ja Seppo Mäkikalli nimeään kantavasta musiikkikoulusta.

Tässä ole kyse mistään vakavasta, vaan markkinoiden ohjelmanumerosta, jossa laulajien ei tarvitse jännittää, Seppo Mäkikalli muistutti.

Raision Tangostaran naisten voiton otti Merja Niemi kappaleella Hernandon salaisuus. Miesten ykkönen oli Pekka Pellonpää kappaleella Iltarusko.

Markkinoilla kojukahvilat sekä pulla-, leipä-, kala-, liha- ja makeiskauppiaat saivat rinnalleen vaate- ja käyttö-, taide- sekä koriste-esinemyyjiä. Tarjolla oli myös monenlaista tekemistä perheen pienimmille ja infoa poliittisista suuntauksista kiinnostuneille. Paikalliset yhdistykset olivat aktivoituneet, kuten muutamat yrityksetkin saneeraus- ja pankkipalveluista kiinteistövälittäjiin sekä matkanjärjestäjiin.

Esiintymislavalta kaikunut musiikki kohotti entisestään markkinoiden tunnelmaa. Päivään mahtui tanssia sekä iltaan kenties nuoremmalle väelle suunnattua ”festivaalitunnelmaa” bändikeikkojen muodossa. Rokkia risteyksessä -ilmaiskonsertti juhlisti 60-vuotiasta Raision nuorisotoimea ja 40-vuotiasta Pommaria.

Amatööreille suunnattu Raision Tangostara -laulukilpailu oli tasokas ja tuomaristolla oli kova työ valita joukosta kirkkaimmat solistit.
Amatööreille suunnattu Raision Tangostara -laulukilpailu oli tasokas ja tuomaristolla oli kova työ valita joukosta kirkkaimmat solistit.

Marko Vihriä