Smugsurokki juhlittiin vaihtelevissa säissä, mutta hyvällä fiiliksellä

Krista Siegfrids villitsi yleisönsä tanssimaan rankkasateen jälkeen.

Osana Lieto-viikkoa järjestetty Smugsurokki toi Lietoon nimekkäitä artisteja, keräsi satoja kävijöitä ja esitteli lapsille festarimeininkiä.

LIETO. Lieto-viikko käynnistyi viime viikonloppuna 12.–14. elokuuta, kun perjantaina ja lauantaina järjestetty SmugglerRok ja sitä sunnuntaina seurannut lasten festari Smugsurokki vetivät keskustaan tuhansia ihmisiä. SmugglerRokissa kävi yhteensä 5000 ihmistä ja sunnuntainakin paikalla oli satoja musiikin ystäviä. Jo ennen pääesiintyjää Krista Siegfridsiä sisällä oli yli 300 ihmistä ja väkimäärä vain kasvoi pääesiintyjän myötä.

Festareilla esiintyi lasten bändejä ja lisäksi nähtiin Pieni ritari -lastennäytelmä. Festarit vietettiin vaihtelevassa säässä. Liedon oman tähden Kellyn keikka sattui huonoon aikaan. Kesän kovin rankkasade ajoi osan yleisöstä sateensuojaan katsomaan keikkaa vähän kauempaa, mutta suurimmat fanit ja parhailla sadevarusteilla tulleet jäivät lavan eteen.

– Kiitos, että tulitte ja kiitos kaikille teille, jotka jäitte sateesta huolimatta, kiitteli Kelly, joka lauloi tiensä menestykseen vuoden 2013 Voice of Kids -ohjelmassa.

Lietolainen Kelly tuli tunnetuksi Voice of Kids -ohjelmasta. Sunnuntaina hän pääsi esiintymään kotiyleisölleen.
Lietolainen Kelly tuli tunnetuksi Voice of Kids -ohjelmasta. Sunnuntaina hän pääsi esiintymään kotiyleisölleen.

Lietolaiset Henni Lahti ja Amalia Ahde katsoivat koko keikan eturivistä. Amalialle Kelly oli uusi tuttavuus, mutta Henni on seurannut Kellyn esiintymisiä televisiosta.

– Oli hyvä keikka, tytöt toteavat yhdestä suusta.

Lietolaiset Amalia Ahde (vas.) ja Henni Lahti katsoivat koko Kellyn keikan eturivistä.
Lietolaiset Amalia Ahde (vas.) ja Henni Lahti katsoivat koko Kellyn keikan eturivistä.

Kellyn jälkeen esiintyi häntä Voice of Kidsissä valmentanut Krista Siegfrids, joka veti energisen ja euroviisumaisen keikan hienoilla koreografioilla ja varmoilla otteilla. Ehtipä hän muistuttaa lapsia siitäkin, että pian kun koulut alkaa, niin kukaan ei sitten kiusaa ja kaikkien täytyy saada olla juuri sellaisia kuin ovat.

Luultavasti myös ensi vuonna juhlitaan

Nuoriso-ohjaaja Jussi Hernelahti ja nuoriso- ja kulttuurisihteeri Arttu Eteläpelto.
Nuoriso-ohjaaja Jussi Hernelahti ja nuoriso- ja kulttuurisihteeri Arttu Eteläpelto.

Smugsurokin järjestelyistä vastasivat erityisnuorisotyöntekijä Riikka Helenius ja nuoriso-ohjaaja Jussi Hernelahti.

– Tämä valtava lava oli täällä joka tapauksessa, joten olisi ollut hulluutta jättää se käyttämättä, naurahtaa Hernelahti.

Smugsurokki järjestettiin ensi kerran viime vuonna.

– Tänä vuonna halusimme laajentaa tapahtumaa nuorten suuntaan ottamalla pääesiintyjäksi Krista Siegfridsin, Hernelahti sanoo.

Perjantaina ja lauantaina SmugglerRokin kävijöitä palvellut festivaalialue soveltui lastenkin festareille hienosti. Ainoana erotuksena oluen myyntipisteet olivat kadonneet ja aikuisten festareiden aikaan vip-tilana palvellut teltta toimi hyvin sateensuojana lapsikatsojille.

Hyvästä konseptista halutaan pitää Liedossa kiinni.

– Äsken puhuttiin nopeasti yrittäjien kanssa. He olivat valmiita rakentamaan festaria myös ensi vuonna, joten mitä luultavimmin täällä on ensi vuonnakin Smugsurokki, Helenius sanoo.

Seurakunta vahvasti mukana

Liedon seurakunnan lastenohjaajat laulattivat lapsia väliajoilla ja jakoivat karkkia.

– Tosi hyvin on mennyt. Lapset ovat tulleet mukavasti mukaan meidän ohjelmaan. Viime vuonna meillä oli askartelupiste. Tänä vuonna lähdimme kiertelemään, jotta tapaisimme enemmän perheitä. Olemme tavanneet paljon sellaisia ihmisiä, jotka eivät ole olleet seurakunnan toiminnassa mukana, joten olemme samalla saaneet seurakunnan kasvoja tutuiksi kuntalaisille, sanoo Päivi Linnasaari-Liimatainen.

Lieto-viikkoa järjestämässä satoja ihmisiä

Koko Lieto-viikkoa koordinoi nuoriso- ja kulttuurisihteeri Arttu Eteläpelto.

– Ensi sunnuntaihin asti on tapahtumia. Viikon aikana on yhteensä 70 tapahtumaa, joita järjestää noin 50 eri tahoa, joissa jokaisessa on 2–10 ihmistä. Tämän viikon tekee sadat ihmiset. Ja jengi on selvästi jo liikenteessä, se on hyvä, iloitsee Eteläpelto.

Lieto-viikon ohjelmassa on paljon menneiltä vuosilta tuttuja tapahtumia. Uutena järjestetään tänä vuonna muun muassa englanninkielinen kiertokävely ja Liedon vesitornilla perjantaina 19. elokuuta Lieto by night -tapahtuma.

– Liikuntaa, musaa, taidetta ja kierroksia riittää, lupaa Eteläpelto

Liedossa on 1970-luvulta asti vietetty Lieto-päivää, joka on myöhemmin muuttunut kokonaiseksi Lieto-viikoksi. Lietoon liittynyt Tarvasjoki täyttää tänä vuonna 700 vuotta, ja siksi Lieto-viikon pääjuhla vietetään sunnuntaina siellä.

Kengurumeiningin keikalla laulettiin mukana ja opittiin tukiviittomia.
Kengurumeiningin keikalla laulettiin mukana ja opittiin tukiviittomia.

Janica Vilen