YRITYSUUTISET. Naantalintien varrella Raision tehtaiden kupeessa avattiin tiistaina 9. elokuuta uusi lastentarvikkeisiin erikoistunut itsepalvelukirpputori Lasten Dino, jossa myydään lasten vaatteita ja tarvikkeita sekä odotus- ja imetysvaatteita. Avajaisia juhlittiin koko viikko. Lapset saivat ilmapalloja, parina päivänä temppuiltiin GoBabyGo-temppuradalla ja viikonloppuna paistettiin pihalla makkaraa.

– Rytinällä lähti käyntiin. Oven takana odotti 50 ihmistä lapsineen, kun avajaiset alkoivat. Lähes kaikki hyllyt myytiin avajaispäivänä tyhjiksi ja laitoimmekin myyjille heti viestiä, että tuokaahan lisää tavaraa, kertoo kirppisyrittäjä Salla Enberg.

Enberg on raisiolainen 1-vuotiaan lapsen äiti, joka on aina kierrellyt paljon kirpputoreilla.

– Nyt olen vuoden verran käynyt kirppareilla lapsen kanssa ja miettinyt monta kertaa, millainen olisi paras mahdollinen kirpputori lapsiperheiden näkökulmasta. Täällä on rauhallinen huone imettämistä varten ja vaipanvaihto onnistuu. Myymälässä on lasten leikkipaikka, jonka vieressä on pöytiä, joissa vanhemmat voivat vaikka juoda kahvit ja valvoa samalla lasten leikkiä. Hyllyvälit on mitoitettu niin, että rattailla tai ostoskärryillä liikkuvat mahtuvat käytävillä toistensa ohi, hän esittelee.

Kirpputorin kahvila on jo kerännyt paljon kiitosta asiakkailta.

– Kahvit tarjoillaan oikeista kupeista, eikä pahvimukeista. Tarjolla on kakkuja ja suolaisia leivonnaisia. Lisäksi meillä on lasten ruokia ja hedelmiä. Mahdollisimman paljon yritän löytää luomua ja suomalaista, Enberg kertoo.

KU 18.8. lasten dino6
Kahvilassa on herkullinen valikoima kakkuja, suolaisia piiraita ja lasten ruokia.

Kirpputorin tiloissa toimi aiemmin Eino Aallon perustama rautakauppa. Tila ehti olla vuoden verran tyhjillään ja nyt siellä on laitettu kaikki pinnat uusiksi. Neliöitä on yhteensä 570. Yrittäjä työllistää itsensä lisäksi yhden kokopäiväisen ja muutaman osa-aikaisen työntekijän.

Kirpputorin dinosaurusteema lähti Eero Aarnion Dino-lelusta.

– Tuttu piirtäjä suunnitteli toiveideni pohjalta logon. Avajaisissa myös arvoimme yhden Eero Aarnion Dinon ja sellainen on myös esillä myymälässä, Enberg kertoo.

Raisiolainen Emmi Lehto ja 1-vuotias Elli kävivät katsastamassa uuden kirpputorin torstaina.
Raisiolainen Emmi Lehto ja 1-vuotias Elli kävivät katsastamassa uuden kirpputorin torstaina.

Torstaina 11. elokuuta uutta kirpputoria tulivat katsomaan muun muassa raisiolainen Emmi Lehto ja 1-vuotias Elli.

– Tämä on tosi siisti, viihtyisä ja tilava. Hyllyt ovat vähän matalia, mutta ihan hyviä. Tulimme katsomaan talveksi vähän paksumpaa paitaa. Yleensä etsin ihan perus käyttövaatteita, edukkaita tietenkin, kommentoi Lehto ostostensa lomassa Ellin hymyillessä ostoskärryissä.

Lastenkirppis on Raisiossa ensimmäinen laatuaan. Lähimmät lastenkirpparit löytyvät Turusta Manhattanilta ja Kaarinasta Rengastien Loistosta.

Leikkipaikalla on muun muassa pehmopalloja ja pehmodubloja.
Leikkipaikalla on muun muassa pehmopalloja ja pehmodubloja.
Kirpputorille on tehty oma huone imetystä varten.
Kirpputorille on tehty oma huone imetystä varten.
Kirpputorin dinosaurusteema lähti Eero Aarnion Dino-lelusta.
Kirpputorin dinosaurusteema lähti Eero Aarnion Dino-lelusta.

Janica Vilen