Neidonrantaan on noussut jo viisi uutta rakennusta

Neidonrannan kesällä ulkovalmiiksi tulleet vapaa-ajan asunnot ovat kaikki erivärisiä. Alue on ollut puistona jo pitkään, minkä ansiosta siellä on paljon täysikasvuisia hoidettuja puita sekä kaunista nurmikenttää. Alueen eteläreuna rajoittuu suojeltuun pähkinäpensaslehtoon. Vehreys ja sen vastapainona jylhät kalliot sekä meri luovat kauniit kehykset vapaa-ajan asumiselle.

KAARINA. Kaarinan Kuusistossa Neidonrannassa on rakennettu kesän aikana ahkerasti. Nyt siellä komeilee jo viisi ensimmäistä vapaa-ajan asuntoa. Ulkopinnat saatiin kesän aikana valmiiksi ja nyt laitetaan sisäpintoja kuntoon. Ensimmäinen talo tulee asuttavaan kuntoon kuun vaihteessa ja loput neljä kevääksi. Nyt käynnistyvät myös pihatyöt, joten alue alkaa pikkuhiljaa näyttää muuttovalmiilta.

– Moni haluaa itse päättää sisustuksen, ja siksi odottelemme nyt asiakkaita ennen viimeisiä ratkaisuja. Meillä on valmiita vaihtoehtoja lattia- ja seinäpinnoista sekä kodinkoneista. Jos haluaa täysin itse päättää sisustuksesta, niin sekin on mahdollista, lupaa Neidonrantaa rakentavan Kuusiston Kruunun yrittäjä Tino Aaltonen.

Yhteensä Neidonrannan loma-asuntoalueelle on tulossa 20 lomahuoneistoa, joista loput 15 tehdään parin seuraavan vuoden aikana. Uusien talojen rakentaminen ei tule merkittävästi haittaamaan asumista, sillä ulkoseinät tehdään lapwall-puuelementestä paikan päällä.

– Se on iso etu. Jätettä tulee paljon vähemmän ja rakennukset tulevat nopeasti ulkovalmiiksi, Aaltonen kertoo.

Mökki ilman työleiriä

Vapaa-ajan asuntoja on tarjolla 86-neliöisestä 113-neliöiseen. Velattomat hinnat vaihtelevat 275 000 eurosta 317 000 euroon. Asuntoihin kuuluu oma venepaikka ja valokuituyhteydet.

– Valokuituyhteyksistä olen erityisen ylpeä. Tällä alueella on nimittäin muuten huonot nettiyhteydet, joten valokuitu tuo mökit tähän päivään, Aaltonen sanoo.

– Neidonranta on muutenkin helppo vapaa-ajan kohde vain 16 kilometrin päässä kaupungin keskustasta. Siellä ei tarvitse miettiä, onko myrsky vienyt laiturit mennessään. Neidonranta on ympärivuotisessa käytössä. Tämä on lomailua, jossa voi nauttia merellisestä ympäristöstä ja metsistä sekä mökkeilystä ilman huonoja puolia. Täällä mökki ei ole työleiri, kehuu Aaltonen.

Vapaa-ajan asunnot on suunnitellut arkkitehti Merja Nummelin–Kasen.

Alueen uimaranta palvelee edelleen kaikkia kuntalaisia

Neidonrannan alueella on valaistu frisbeegolf-rata ja valaistu hiihtoreitti. Se toimii hiihtokauden ulkopuolella helppokulkuisena kuntoreittinä, jolta on hienot maisemat. Tulevaisuudessa alueelle on tulossa vielä beach volley -kenttä.

Alueen uimaranta on avoinna kaikille kävijöille kello 8–22. Kuusiston Kruunu on kunnostanut rantaa uimareiden käyttöön.

– Uimaranta on aina ollut melko hiljainen, eikä asiaan ole tullut muutosta.

Uimarannalla on myös kaksi tilaussaunaa ja Kuusiston Kruunun majatalo.

Janica Vilen