Naantalin taidehuoneen kesäkauden viimeisessä näyttelyssä esittäytyy Jouni Bouchtin Selfie

Alun perin teoksessa olleet oikeat silakat on korvattu Taidehuoneen näyttelyssä tekokaloilla. Kuva: Ragip Önsoy.

Jouni Bouchtin SELFIE 2016_02NÄYTTELY. Rymättyläläis-toscanalaisen Jouni Bouchtin Selfie 2016 -näyttelyyn ehtii vielä tutustua reilun kolmen viikon ajan Naantalin taidehuoneella.

11.8.–11.9. ajalla esillä olevaan näyttelyyn on koottu monipuolinen kattaus taiteilijan töitä 1960-luvulta aina 2000-luvulle.

Taidehuoneen näyttelyt loppuvat Naantalin kaupungin osalta elokuun viimeisenä päivänä. Selfie 2016 kuitenkin jatkaa syyskuun puolelle yhdistysvoimin, kun näyttelyä aletaan valvoa Naantalin Taidemuseon Kannatusyhdistyksen toimesta.

– Taidemuseon Kannatusyhdistys haki näyttelyaikaa paikalliselle taiteilijalle, joka on toiminut lukuisissa luottamustoimissa Turun taiteilijajärjestöissä, kuten Turun Taiteilijaseurassa, Artessa, Turun Taidegraafikoissa ja Suomen Taidegraafikoissa, näyttelysihteeri Mia Nieminen sanoo.
– Vuodesta 2007 taiteilijaeläkettä saanut Boucht on esimerkiksi Arte ry:n vuoden taiteilija vuosimallia 1985 ja Naantalin Taidemuseon Kannatusyhdistyksen kunniajäsen, Nieminen lisää.

Näyttelyn työt ovat leikitteleviä niin ripustukseltaan kuin aiheiltaankin. Selfie 2016 koostuu mm. 1980–90-luvuilla valmistuneista teoksista sekä uudemmista installaatioista, joiden teossa taiteilija on hyödyntänyt vanhempia teoksiaan.

– Vaikka Bouchtilla on paljon omakuvia, näyttelynimessä on tiettyä ironiaa. Toisaalta näyttely edustaa kokonaisuudessaan eräänlaista omakuvaa taiteilijasta, Nieminen esittelee.

Boucht on Turun piirustuskoulusta vuonna 1964 valmistunut turkulainen taidegraafikko ja kuvataiteilija, joka on tehnyt opintoja myös muun muassa Turun taiteen ja viestinnän oppilaitoksessa sekä Firenzessä Accademia di Belle Artissa.

Rymättylän Kaastlan kyläkoulu toimii Bouchtin pariskunnan Suomen kotina. Toinen koti sijaitsee sen sijaan Italiassa lähellä Firenzeä.

Naantalin taidehuoneen kesä 2016 on näyttelysihteeri Mia Niemisen mukaan ollut ennätyksellinen. Poikkitaiteellisuus on tuonut tullessaan tavoitteiden mukaisesti todella monipuolisen kävijäprofiilin.

– Kävijöitä on ollut ennätysmäärä. Kaupungin järjestämänä tilassa on järjestetty viisi hyvin erilaista näyttelyä. Eli tarjolla on ollut taide-elämyksiä laidasta laitaan lapsille ja aikuisille. Kesä alkoi osallistavalla mediataidenäyttelyllä Robotoi, jonka jälkeen on ollut esillä grafiikkaa ja öljyvärimaalauksia. Heinäkuulle sijoittunut Ivana Helsinki -näyttely puolestaan toi näytille visuaalisuuden laajan kirjon filmeistä ja valokuvista aina kangaskuoseihin ja asuihin asti.

Katariina Mäkinen-Önsoy