Naantalin rantapäivien elokuun lajikokeilussa tutustutaan sumopainiin

Naantalilaiset Hanna Vahlroos ja Senni Ruohonen testaamassa sumopainitaitojaan vuonna 2011 Naantalin torilla järjestetyssä Nåde extreme -tapahtumassa. Kuva: Katariina Mäkinen-Önsoy.

NAANTALI. Kesäkuussa Nunnalahden rannalla pidetyt rantapäivät saavat jatkoa elokuussa, kun tarjolla on sumopainia, kisoja, pelejä ja musiikkia Taimon uimarannalla. Tapahtumista vastaa Naantalin nuorisopalvelut.

Elokuun ensimmäinen rantapäivä on keskiviikkona 10.8., seuraavat ovat vuorossa puolestaan maanantaina 15.8. ja keskiviikkona 24.8. klo 14–20.

– Tapahtumat ovat maksuttomia ja kaikille avoimia. Nuorisopalveluiden järjestämät rantapäivät ovat suunnattu pääosassa nuorille. Olemme kuitenkin asettaneet sumopainin alaikärajaksi 9 vuotta eli lapsetkin ovat tervetulleita mukaan vanhempineen. Tärkeintähän sumopainissa on se, että vastustaja on suunnilleen samankokoinen kuin itse on. Aivan pikkuisille sen sijaan jo sumopainipuvussa liikkuminen on vaikeaa, Naantalin erityisnuorisotyötenkijä Annika Aaltonen sanoo.
– Nuorisopalvelut hankki juuri omia sumopainipukuja, joita päästään rantapäivissä kokeilemaan ihan tuoreeltaan. Lisäksi tarjolla on erilaisia rantapelejä sekä liikuntavälineitä maksuttomasti lainaan, iloitsee Aaltonen.

Nunnalahden kesäkuisissa rantapäivissä meno oli Aaltosen mukaan mukavaa, reipasta ja touhukasta.

– Ensimmäisissä rantapäivissä vetonaulana oli sup-lautailu, jota innokkaat pääsivät maksuttomasti kokeilemaan. Sääkin suosi tapahtumassa kesäkuun ensimmäistä keskiviikkoa lukuunottamatta, jolloin sattui myrskynpoikanen sekoittamaan rantasuunnitelmia. Rantapäivät olivat suosittuja ja monille suppailu oli aivan uusi tuttavuus, Aaltonen toteaa.

– Elokuisillakin rantapäivillä on säävaraus. Jos sataa, siirrämme rantapäivän sisätiloihin Karvetin Monitoimitalo Monnarille. Toisin kuin suppailu, sumopaini voidaan onneksi järjestää sisätiloissakin, Aaltonen lisää.

Muutakin mukavaa on vielä lapsille, nuorille ja vanhemmillekin luvassa, vaikka nuorisopalveluiden elokuulle kaavaillut retket Yyterin hiekkadyyneille ja Vesipuisto Serenaan peruuntuivat vähäisen osallistujamäärän vuoksi.

– Tiistaisin 16.8., 23.8. ja 30.8. järjestämme puolestaan Suovuoren kentällä peli-iltoja, joissa höntsäillään esimerkiksi fudista ja pesistä, Aaltonen kertoo.

Katariina Mäkinen-Önsoy