Naantalin kesäkonserttien sarja saa arvokkaan päätöksen

MUSIIKKI. Naantalin seurakunnan kesäkonserttien sarja päättyy torstaina 18. elokuuta klo 19 Naantalin kirkossa järjestettävään konserttiin, jossa esiintyvät sellisti Olli Varonen sekä urkuri Kari Vuola.

Konsertissa kuullaan mm. Johann Sebastian Bachin kuuluisa Air sellon ja urkujen yhteisnumerona sekä Jean Sibeliuksen harvemmin kuultu Teema ja variaatioita soolosellolle. Konsertin muita säveltäjänimiä ovat Jouni Kaipainen ja Max Reger.

Illan konsertti päättyy yhteen Max Regerin esitetyimpään urkuteokseen Johdanto ja Passacaglia d-molli. Suurieleinen romanttisia, uusklassisia ja melko modernejakin tyylipiirteitä yhdistelevä kokonaisuus soi arvokkaana päätöksenä Naantalin seurakunnan tämän kesän konserttisarjalle.

Olli Varonen on konsertoinut 11 Euroopan maassa, Singaporessa ja USA:ssa. 2000-luvulla pääosaan on noussut selloduo, jossa Varonen soittaa yhdessä puolisonsa Anna-Maarian kanssa. Konsertteja Varosella on takana yli 1000.

Kari Vuola on toiminut Naantalin seurakunnan kirkkomuusikkona vuodesta 1987 lähtien. Paraisten Urkupäivien taiteelliseksi johtajaksi hänet valittiin vuonna 2001. Vuola on konsertoinut runsaasti eri puolilla Suomea ja useiden Keski-Euroopan maiden lisäksi myös Venäjällä ja Yhdysvalloissa.