Laurin markkinat vetivät väkeä Mynämäelle säästä huolimatta

Laurin markkinat vetivät runsaasti väkeä, vaikka sää olikin epävakainen.

MYNÄMÄKI. Perinteisiä Laurin markkinoita vietettiin viime lauantaina Mynämäellä. Lions Club Mynämäen järjestämässä tapahtumassa oli jälleen paljon nähtävää ja koettavaa. Samaan aikaan vietettiin lasten ja nuorten omia markkinoita, joten kaikkiaan tapahtuma oli jakautunut isolle alueelle Mynäjoelta Keskuskatua pitkin Laurin koululle asti. Lisäksi oli nähtävää myös muutamassa erillisessä kohteessa, kuten Kivimakasiinin ja Sunilan navetan historiallisissa näyttelyissä.

Kolmen tunnin ajan oli ihan mainio keli, muuten sateen vaikutus näkyi kyllä kävijämäärässä. Ihan kelvollinen vuosi tämä silti oli, kyllähän sateen täytyy aina välillä tilastollisesti osua markkinapäivään. Positiivista oli, että saimme kaikki 2400 arpaa myytyä, niiden tuotto menee tänä vuonna VPK:n nuorisotyöhön, kertoo markkinavastaava Matti Vira Lions Club Mynämäestä.

Lapsille omaa ohjelmaa

Nelivuotias Sampo testasi uuden Laurin liikuntapuiston tasapainoilutelineitä.
Nelivuotias Sampo testasi uuden Laurin liikuntapuiston tasapainoilutelineitä.

Laurin koululla lapsille ja nuorille oli monenlaista tekemistä. Palloilun, letityksen ja Rokki-Kokki -duon esiintymisten ohella oli mainio tilaisuus tutustua lähemmin uuteen Laurin liikuntapuistoon. Virallisesti puiston avajaisia vietetään torstaina 25. elokuuta. Silloin puistossa on runsaasti ohjelmaa ja nimekäs yllätysartisti.

Liikuntapuiston suunnitteluun pääsivät lapset ja nuoret itse vaikuttamaan. Noin 300 000 euroa maksaneessa puistossa on useita toimintopisteitä. Jalka-, kori- ja sulkapalloon, sekä salibandyyn soveltuu miniareena. Parkouriin hurahtaneille on oma kenttänsä. Erityistä kiinnostusta markkinoilla herätti ulkokuntosali sekä sen yhteydessä ovat tasapainoilutelineet. Jälkimmäiset on suunnattu ikäihmisten tasapainoharjoitteluun, mutta varsinkin lapsia ne innostivat kiipeilyyn.

Vuoden Lauri on Marja Virpi!

Markkinoilla nimettiin ja kukitettiin myös perinteisesti Vuoden Lauri. Vuoden 2016 Lauriksi kukitettiin kotiseutu- ja yhdistysaktiivi Marja Virpi. Vuodesta 1993 myönnetty huomionosoitus annetaan entiselle tai nykyiselle mynämäkeläiselle, joka on näkyvästi ja pitkäaikaisella toiminnalla ansiokkaasti toiminut mynämäkeläisen kulttuurin, kotiseututyön tai matkailun edistämiseksi.

Virpi on toiminut näkyvästi mm. mynämäkeläisissä senioriyhdistyksissä sekä Varsinais-Suomen piirissä senioriliiton valtuustossa. Virpi on myös kotiseutuyhdistys Wirmo-Seuran puheenjohtaja.

Koen tunnustuksen tulleen kotiseututyölle, eikä minulle henkilökohtaisesti. Wirmo-Seura on erittäin aktiivinen. Teemme pienempää ja suurempaa perinteen keruuta, jota varten olemme hakeneet rahoitusta Varsinais-Suomen kulttuurirahastosta. Meillä on aktiivinen ja osaamisellaan hyvin toisiaan tukeva talkoolaisjoukko, joka Kari Ahtiaisen johdolla on työstänyt mm. nyt Kivimakasiinissa ja Sunilassa olevat paikallishistorialliset näyttelyt, kertoo Virpi.

Entisöidyt Tunturin 70-luvun mopot kiinnostivat nostalgiannälkäisiä.
Entisöidyt Tunturin 70-luvun mopot kiinnostivat nostalgiannälkäisiä.
Markkinakojuissa on myynnissä monenlaista. Kauniit lahjatavarat esiintyivät edukseen.
Markkinakojuissa on myynnissä monenlaista. Kauniit lahjatavarat esiintyivät edukseen.
Mynämäen urheiluautoilijat esittelivät kalustoaan. Team Rasvanipan iloisen vihreän jokkisauton takana näkyy vanha brittiläinen Standard 10.
Mynämäen urheiluautoilijat esittelivät kalustoaan. Team Rasvanipan iloisen vihreän jokkisauton takana näkyy vanha brittiläinen Standard 10.


Kai Saarto