Auranlaakson koululaiset saivat tänä vuonna poikkeuksellisen paljon lahjoituksia

Auranlaakson koulun ekaluokkalaiset saivat heijastinliivit.

 

KAARINA. Kausela–Kultanummi–Kalttassuon omakotiyhdistys lahjoitti keskiviikkona 24. elokuuta Auranlaakson koulun uusille ekaluokkalaisille keltaiset heijastinliivit. Liivit kävi viemässä yhdistyksen puheenjohtaja Kauko Pihlava, jonka lapset ottivat vastaan riemuissaan. Kun Kauko-papaksi nimetty Pihlava istui luokan sohvalle, hänellä oli pian jo monta lasta sylissä kertomassa ensimmäisistä koulupäivistä sekä angry birdseista.

Yhdistys on lahjoittanut liivejä ekaluokkalaisille jo kymmenkunta kertaa. Tänä vuonna teetettiin 27 liiviä. Koulussa aloitti yksi kokonainen ekaluokka ja yksi yhdysluokka, jossa on 1B:n ja 2B:n oppilaita.

Liiveissä lukee myös lasten nimet, mikä puolestaan auttaa lapsia oppimaan toistensa nimet.

Lisäapua vanhempainyhdistykseltä ja yrityspuolelta

Rehtori Matti Kallio on lahjoituksesta iloinen.

Tämä on pitkä ja mukava perinne. Lisäksi olemme saaneet tänä vuonna kaksi muutakin lahjoitusta, hän kertoo.

Tänä vuonna otettiin käyttöön uusi opetussuunnitelma, jonka myötä alakoululaisille aletaan mm. opettaa koodausta.

Saimme vanhempainyhdistykseltä 2000 euron lahjoituksen, jonka avulla saimme hankittua sellaisia laitteita, joita voimme käyttää avuksi uuden oppiaineen opettamisessa, hän kertoo kiitollisena.

Varoilla on hankittu esimerkiksi robotteja ja legoja, joita voidaan ohjelmoida iPadin avulla.

Lisäksi saimme oppilaamme huoltajien yritykseltä merkittävän lahjoituksen, joka kattaa osan Aapisten hankintahinnasta, hän kertoo.

Ennen ekaluokkalaiset saivat Aapiset omakseen. Tänä vuonna ne muuttuivat kierrätyskirjoiksi Kaarinan kouluissa.

Välitunnit ovat hauskimpia!

Donia Saadat (vas.) ja Erika Mäki hymyilivät jo vanhasta tottumuksesta, sillä he tulivat haastatteluun koulukuvauksen jälkeen.
Donia Saadat (vas.) ja Erika Mäki hymyilivät jo vanhasta tottumuksesta, sillä he tulivat haastatteluun koulukuvauksen jälkeen.

Erika Mäki, Donia Saadat ja Jasu Lipponen 1A:lta aikovat ottaa liivit käyttöön koulumatkoilla ja lisäksi he aikovat käyttää niitä liikenteessä myös vapaa-ajalla. Ihan kaikkien luokkakavereiden nimiä he eivät vielä muista, joten nimikoiduista liiveistä on apua myös tutustumisessa.

Koulussa on kaikkien mielestä ollut kivaa.

Välitunnit ovat hauskimpia, tytöt sanovat.

Ja pokemonien pyydystäminen, Jasu lisää.

Ja kouluruoka on ollut tosi hyvää, kehuu Erika.

Oppituntien lisäksi he ovat olleet koulurauhanjulistuksessa

Siellä sanottiin, ettei kavereita saa kiusata, lapset kertovat.

Lisäksi he ovat saaneet omat kummioppilaat.

Mun kummi on mun paras kaveri, sanoo Jasu.

Opettajakin on kaikille mieluisa.

Tykkään opettajasta ihan hirveen paljon. Välillä se on tosi hassu. Kerran se alkoi rääppäämään meille, Donia kertoo heidän opettajastaan Terhi Nymanista.

Nyman tunnustaa olevansa hassu – ja tarkoituksella.

Ei koulussa saa olla turhan vakavaa! Koulussa saa olla mukavaa ja hauskaa, sillä tulee sekin päivä, kun koulu tuntuu rankalta tai kenties tylsältä. Kovin yritämme tehdä koulutaipaleesta jokaiselle oppilaalle parhaan mahdollisen, hän kertoo.

Tänään meillä on viiden tunnin koulupäivä. Takana on rankka aamupäivä, koska kouluvalokuvaus oli sovittu samaksi päiväksi. Tänään on siis hurjasti jonotettu ja odotettu omaa vuoroa. Siksi emme enää nyt viimeisellä oppitunnilla tee mitään ohjattua, vaan lapset saavat juosta ja leikkiä vapaasti pihalla, hän kertoo.

 

Janica Vilen