ARKKITEHDIT-näytelmä sai suuren suosion

TEATTERI. Turkulaisarkkitehti Erik Bryggmanin ja hänen sisustusarkkitehtityttärensä Carin Bryggmanin elämästä kertova näytelmä sai suuren suosion. Kaikki näytökset myytiin nopeasti loppuun. Näytelmää esitettiin Erik Bryggmanin suunnittelemassa Villa Staffans -huvilassa Kakskerran saarella.

– Olemme iloisia, että teatterin avulla pystyimme kertomaan katsojille turkulaisen arkkitehtuurin mestareista ja herättämään kiinnostusta Bryggmanien Turun hyväksi tekemää työtä kohtaan, sanoo näytelmän kirjoittaja, tietokirjailija Anne Pentti.

– Tavoitteemme oli myös tarjota kulttuurihistoriallisesti merkittävä teos yleisölle, joka toimi perinteisemmän kesäteatterin vastapainona. Hankeidean isänä teatteritutkani aavisteli, että teema saattaisi yleisöä kiinnostaa ja näin ilokseni tapahtui. Tämä kannustaa jatkossakin tuottamaan näyttämötaidetta, jonka ensisijainen tarkoitus ei ole pelkästään viihdyttää, vaan herätellä yleisöä aistimaan ympäröivää todellisuutta uusin silmin, kertoo ohjaaja Mikko Rantanen.