680 henkilöä vetoaa tänään Naantalin kaupunkiin Velkuan koulun säilyttämiseksi

NAANTALI. Velkuan koulun vanhempainyhdistys luovuttaa tänään klo 16.15 adressin Velkuan koulun säilyttämisen puolesta. Adressiin kerättiin nimiä reilun viikon ajan, ja sen allekirjoitti 680 henkilöä. Sähköisen adressin allekirjoitti 471 henkilöä ja paperisen adressin 209 henkilöä. Myös koululaisten tervehdys luovutetaan Naantalin kaupungin päättäjille.

Naantalin kaupungin teettämä kouluverkkoselvitys ehdottaa Velkuan Palvan saaressa toimivan koulun lakkauttamista. Saaristokunnaksi pyrkivässä Naantalissa koko Velkuan koulun säilyttäminen on vetoomuksen mukaan elinehto alueen kehitykselle, elinkeinoille, kestävälle väestörakenteelle, sekä Velkuan – Livonsaaren alueelle suuntautuvalle positiivisille muuttovirralle.

Velkuan yhtenäiskoulu on lähikoulu Velkuan ja Livonsaaren alueen lapsille esikoulusta peruskoulun loppuun. Lähiseudulla ei ole toista yläkoulua.

– Koulun lakkauttaminen aiheuttaisi kohtuuttoman pitkät ja raskaat koulumatkat alueen lapsille, etenkin saarissa asuville lapsille, joiden koulumatka tn ylittäisi perusopetuslain salliman päivittäisen koulumatkan keston, vetoomuksessa sanotaan.

Koulun oppilasmäärä on viime vuosina nopeasti kasvanut, ja sen oppilasmäärä on tällä hetkellä 48.

– Koulu on edistyksellinen toiminnallisuudessa, metsäluokassa opiskelussa, tietotekniikan käytössä, saaristolaiskasvatuksessa ja lasten yksilöllisten tarpeiden huomioon ottamisessa sekä yhteisöllisyyteen kasvattamisessa. Koulun säilyminen on myös elinehto sekä Velkuassa toimivalle perhekodille, vetoomuksessa linjataan.