Saaristo Open avaa festivaalikesän viikonloppuna – Festivaalin pystytys on jo alkanut

Kuva: Sami Lujala

KAARINA. Perinteistä kesänavausta juhlitaan tulevana viikonloppuna 10.–11. kesäkuuta Kaarinan Hovirinnan rannassa jo seitsemättä kertaa. Valmistelut ovat jo hyvällä mallilla ja festivaalin pystytys aloitettiin maanantaina.

Saaristo Openissa esiintyy tuttuun tapaan liuta kotimaisia eturivin artisteja: Perjantaina lavalla nähdään J. Karjalainen, Egotrippi, Virve Rosti & Freeman & Menneisyyden Vangit, Klamydia, Von Hertzen Brothers ja Anssi Kela. Lauantaina puolestaan lavan ottaa haltuun Kaija KooJVG, Neljänsuora, Maija Vilkkumaa, Olavi Uusivirta ja Mira Luoti.

Merellisissä tunnelmissa päästään nauttimaan myös kansainvälisistä tähdistä muutaman vuoden tauon jälkeen: Perjantaina lavalle astelee todella energisistä esiintymisistä tunnettu ruotsalainen eurodance-artisti E-Type. Lauantai-iltana Ramonesin rumpalina parhaiten tunnetuksi tullut Marky Ramone saapuu esiintymään huippumuusikoista koostuvan Blitzkrieg-yhtyeensä kanssa Kaarinaan.

Festivaalin tuottajan Tiina Nousiainen on nähnyt Kaarinassa monta hyvää bändiä, mutta suosikkia tältä vuodelta on vaikea valita.

JVG, Kaija Koo ja J. Karjalainen ainakin ovat takuuvarmoja hyvän tuulen bändejä, jotka tekevät kesäfestaritunnelman, hän pohtii.

Ensimmäistä kertaa vain täysi-ikäisille suunnattu Saaristo Open on kokenut uudistuksia erityisesti festivaalialueen suhteen. Muutoksien myötä lähes koko tapahtuma-alue muuttuu anniskelualueeksi.

Nousiaisen mukaan ohjelmisto on aina suunniteltu aikuisia silmällä pitäen, joten alaikäisiä ei ole festareilla paljoa käynytkään.

Puhutaan ihan muutamista sadoista kävijöistä, kun yhteensä alueella on ollut vuosittain reilut 10 000 kävijää. Poikkeuksen ovat tehneet erilliset lasten tapahtumat, joita on järjestetty Saaristo Openin yhteydessä, kuten parin vuoden takainen Robin in the Park, Nousiainen taustoittaa uutta linjausta.

Nyt pystymme myös palvelemaan aikuisia asiakkaita paremmin ja lisäksi festivaalialueelle tulee lisää tilaa, kun aitoja ei tarvita niin paljon, hän selittää.

Uudistuksen kokee myös Saaristo Openin ruokailualue, kun tapahtuma-alueelle rakennetaan ruoka- ja kauppakeskittymä Kompassi.

Tarjolle tulee kattavasti erilaista festariruokaa, ei pelkkiä makkaraperunoita. Tulossa on kasvisruokaa, hamppareita, nuudeliannoksia ja muita vaihtoehtoja, Nousiainen listaa.

Kesän avausfestivaalin lipunmyynti käy kuumana ja erityisesti VIP-liput käyvät kaupaksi ennätysvauhdikkaasti. Saaristo Openin VIP-palveluita on myös kehitetty ja tarjolla on tutun Gold VIPin lisäksi upouusi Seaside VIP -paketti. Pakettiin sisältyy muun muassa kaksikerroksinen katettu VIP-katsomo, enemmän terasseja, miellyttävät Biomaja-vessat ja maittava saaristolaishenkinen menu sekä parhaat taukobileet.

Meillä on käynyt aina paljon yrityksiä ja muita VIP-vieraita. Meiltä on myös toivottu lisää palveluja VIP-puolelle, ja siksi päädyimme tekemään kaksi erilaista VIP-pakettia, Nousiainen kertoo.

Saaristo Open on vakiinnuttanut aseman yhtenä Turun alueen tunnetuimmista festivaaleista. Liput on myynnissä Lippupisteen ja Tiketin myyntipisteissä kautta maan, sekä Kaarinan ja Piikkiön Yhteispalvelupisteissä. Lippuja mynnissä myös Saaristo Openin promopisteellä, joka on auki Turun Kauppatorilla maanantaista perjantaihin klo 9–18 sekä lauantaina klo 9–15. Viikonloppuna pisteellä on mahdollisuus vaihtaa ennakkoon liput rannekkeisiin ennen festivaalibussiin hyppäämistä.

Tällä hetkellä säätkin näyttävät hyvältä, toivottavasti ennuste ei muutu, toivoo Nousiainen.

Janica Vilen