Rebecca Carpelan on Sipilänmäen tämän kesän tähti

Lotta Valtanen (vas.), Rebecca Carpelan, Juho Rantala ja Tero Launosalo tuovat Sipilänmäen lavalle myös kaksi rakkaustarinaa.

Sipilänmäen kesäteatteri: Haavelaiva – Kaappaus kesäyössä

Käsikirjoitus: Outi Popp

Ohjaus: Elina Haavisto

Esityskausi: 7.6.–30.6.

TEATTERIARVIO. Piikkiön Sipilänmäen kesäteatterin 36. kesä on saatu käyntiin. Tämän vuoden näytelmäksi on valittu Haavelaiva – Kaappaus kesäyössä, jonka kevyt tarina sopii hyvin kesäteatteriin: Naamioitunut mies kaappaa Haavelaivan. Panttivangeiksi joutuvat viittä vaille tangoprinsessa yhtyeineen, laulajan entinen koulukaveri sekä laivan emäntä ja tarjoilija. Vaiheikas pakomatka merikelvottomalla aluksella alkaa. Viihdepläjäyksen tähtitoimittaja onnistuu pääsemään laivaan ja selostaa tilannetta suorassa lähetyksessä. Laiva ajaa karille pelastaessaan merihätään joutunutta veneilijäneitoa. Kun poliisin karhuryhmä viimein tunkeutuu laivalle, heitä odottaa melkoinen yllätys.

Musiikkinäytelmäksi sovitetussa komediassa parasta on kaksoisroolin näyttelevän Rebecca Carpelanin uskomaton lauluääni. Hän on Sipilänmäen tämän kesän ehdoton tähti, jolle olisin suonut isommankin osan ja lisää laulettavaa. Koko näytelmän paras kohtaus onkin Carpelanin ja toimittajaa näyttelevän Juho Rantalan duetto Jos sä tahdot niin. Muutkin näyttelijät onnistuvat rooleissaan.

Musiikkinäytelmän toteutus jättää kokonaisuudessaa kuitenkin hiukan toivomisen varaa. Näytelmään mukaan otetut kappaleet esitetään irrallisina musiikkinumeroina, jotka eivät kytkeydy näytelmään tai kuljeta tarinaa eteenpäin.

Puvustus osuu nappiin, mutta koreografiat ovat hiukan vaisuja. Niistä jäikin sellainen fiilis, että kappaleiden parissa jammaillaan sen sijaan, että niitä esitettäisiin yleisölle.

Sipilänmäen tuttu yhteisöllinen henki tuntuu säilyneen kaikki 36 vuotta. Edelleen ennen esitystä lauletaan yhteislauluja kauniissa maalaismiljöössä ja lämmitellään yleisöäkin esitystä varten. Kesäteatterin tuotto käytetään paikallisten nuorten hyväksi, mikä onkin varmasti yksi syy siihen, että katsomot ovat täysiä vuosi toisensa jälkeen.

Janica Vilen