Paraisten ympäristömessuilta vinkkejä saariston koteihin ja mökeille

PARAINEN. Paraisten Päivien yhteydessä 10.–11. kesäkuuta järjestetään Saariston ympäristömessut. Teemoina ovat muun muassa jätevesien puhdistaminen, kuivakäymälät ja kompostointi, talousveden hankinta, vaihtoehtoiset energiaratkaisut sekä piha ja puutarha.

Ihmisten kiinnostus ympäristöasioihin on kasvanut ja sen myötä myös tiedon tarve on lisääntynyt. Tapahtumalla tuodaan ympäristöratkaisuihin liittyvää tietoa lähelle Paraisten kaupungin ja saariston asukkaita sekä mökkiläisiä.

Messualueena toimii Paraisten keskustassa oleva Rantakadun parkkialue, Nordean ja Palokunnantalon välissä. Messuilla voi tutustua useiden eri yritysten tuotteisiin liittyen kiinteistöjen jätevesiratkaisuihin, kuivakäymälöihin ja kompostoreihin, uusiutuvan energian ratkaisuihin sekä palveluihin liittyen porakaivo- ja maalämpöurakointiin, ranta-, piha- ja vesistörakentamiseen, pihasuunnitteluun, ruoppaukseen ja vesikasvien niittoon. Näiden lisäksi messuilla neuvotaan jätevesiasioissa sekä rantarakentamiseen liittyvistä rakennus- ja toimenpideluvissa.

Messuilta saa tietoa myös Paraisten kaupungin myytävistä tonteista, veneilyn ympäristöasioista, saaristoluonnon ekosysteemeistä, rakennuskulttuurista ja korjausrakentamisesta. Lisäksi on muuta puuhaa, kuten tehtäviä ja tietovisailua. Aivan tapahtumapaikan vieressä Palokunnantalon eli Brankiksen pihassa on myös Paraisten Päivien ohjelmaan kuuluvaa lisäaktiviteettia lapsille.