Paraislainen Hilma Holkko kansainvälisen piirustuskilpailun sarjavoittoon

Kuva: Hilma Holkko.

PARAINEN. Kuusivuotias Hilma Holkko Paraisilta voitti 6–8-vuotiaiden sarjan maailman suurimmassa kuvataidekilpailussa. Voittajat julkistettiin Luxemburgissa perjantaina 17.6. Turun Seutusanomat kirjoitti Holkon menestyksestä kotimaan osakilpailussa sekä finaalimatkasta 16.6. ilmestyneessä numerossa.

Suomi oli mukana kansainvälisessä Internationaler Jugendwettbewerb -piirustuskilpailussa nyt neljättäkymmenettä kertaa. Kilpailun järjestivät yhteistyössä OP Ryhmä, kuvataideopettajat ja koulut.

Holkon lisäksi muutkin omien ikäluokkiensa suomalaisvoittajat menestyivät mainiosti kansainvälisessä loppukilpailussa. 9–10-vuotiaiden sarjassa porvoolainen Caline Tukumunde sijoittui kolmanneksi ja 11–13-vuotiaiden sarjassa kajaanilainen Lauri Sarén oli neljäs.

Piirustuskilpailun aiheena tänä vuonna olivat mielikuvitussankarit ja todelliset esikuvat. Tiettävästi maailman suurimpaan lasten ja nuorten taidekilpailuun osallistui lapsia myös Italiasta, Itävallasta, Luxemburgista, Ranskasta, Saksasta ja Sveitsistä. Suomessa kilpailuun osallistui runsaat 17 000 lasta noin 500 koulusta.

Ensi vuonna kansainvälisen kuvataidekilpailun päätapahtuma järjestetään Suomessa.

TSS