Matkakohteena Ahvenanmaan Eckerö

Rantamaisemaa ja aktiviteetteja Käringsundin resort & Conferencen rannalla. Kuva: Mika Leinonen.

Ahvenanmaa houkuttelee kesämatkailijaa monipuolisella tarjonnalla. Eckerö Ahvenanmaan pohjoispuolella on oiva perhelomakohde.

MATKAILU. Lähimatkailukohteena Ahvenanmaa toimii kesällä hienosti. Perille pääsee isommilla laivoilla tai sitten Kustavin Vuosnaisten kautta lautalla ajaen autolla tai vaikka pyörällä saariston läpi yhteysaluksia käyttäen.

Kun lähdet Kustavin kautta, muista että lauttamaksut ovat suoraan ajettaessa kalliimmat kuin jos otat yhden yöpymisen vaikka Brändössä tai Torsholmassa.

Perhekohteena Eckerö

Näissä maisemissa Eckerössä Käringsundissa on kuvattu mm. Saariston Lapset tv-sarjaa. Kuva: Mika Leinonen.
Näissä maisemissa Eckerössä Käringsundissa on kuvattu mm. Saariston Lapset tv-sarjaa. Kuva: Mika Leinonen.

Eckeröstä löytyy Ahvenanmaan monipuolisimmat kohteet perhematkailulle.

Ahvenanmaan ainoa huvipuisto Smartpark, Villieläinsafari, 2000 m2 Lekland, sisäleikkikenttä pomppumaailmoineen ja monet muut kohteet ovat erityisesti lasten mieleen. Eckerö Golf sijaitsee aivan Smartparkin vieressä. Eckerössä on myös Suomen ainoa kesäcurlingrata.

Kalastus- ja Metsästysmuseo Käringsundissa sekä Posti- ja Tullitalo ovat myös käymisen arvoisia paikkoja. Käringsundista voi tehdä myös edestakaisen laivaristeilyn Ruotsin puolelle ja takaisin.

Käringsundissa sijaitsee myös yksi Ahvenanmaan vanhimmista matkailukylistä Käringsund Resort & Conference. Paikan nykyinen omistaja Hubertus ‘Hubbe’ von Frenckell kertoo, että viimeisen kymmenen vuoden aikana aluetta on kehitetty palvelemaan entistä monipuolisemmin ja paremmin matkailijoita, varsinkin lapsiperheitä.

Monipuoliset majoitusmahdollisuudet

Majoitusta löytyy eri hintaluokkiin alkaen 70 euroa/yö/mökki. Osassa mökeistä on myös sauna. Myös asuntovaunupaikkoja ja telttapaikkoja on tarjolla. Upealla hiekkarannalla on mukava lekotella ja välillä käydä uimassa. Ranta on erittäin lapsiystävällinen, sopivan matala ja tasainen.

Aktiviteettejä

Ahvenanmaan metsästys- ja kalastusmuseo sijoittuu hyvin maisemaan. Kuva: Mika Leinonen.
Ahvenanmaan metsästys- ja kalastusmuseo sijoittuu hyvin maisemaan. Kuva: Mika Leinonen.

Rannalta voi vuokrata kajakin, polkuveneen tai vaikka pienen moottoriveneen, jolla voi käydä kalassa. Tennis, Minigolf, lentopallo, petankkipaikat ja leikkipaikat ovat kesäisin käytössä. Tämän kesän uutuus on SUP-laudat joita voi myös vuokrata rannalta. Jos sadepäivä yllättää voi pelihallissa pelata biljardia ja videopelejä.

Täällä ei siis ehdi kyllästymään, tekemistä löytyy monenlaista. Kaiken kruunaa Ahvenanmaan upea luonto rantakallioineen, joilla istumalla saatat nähdä myös hylkeen.

Isommille ryhmille

Koska Käringsundin Resort ja Conferencessa on noin 500 erillistä vuodepaikkaa on monet isommat ryhmät ja tapahtumat löytäneet paikkamme kertoo Hubbe.

Muun muassa Pyöräilyklubit ovat pitäneet täällä kokoontumisia, onhan Ahvenanmaalla todella upeat pyöräilymaastot, Hubbe toteaa.

Mika Leinonen