Frisbeegolfpuisto nimetään Mikko Rantasen mukaan Nousiaisissa

Kunnanisät esittelivät hankkeen Mikko Rantaselle ja medialle maanantaina. Kunnanhallituksen pj. Tapani Suvinen (vas.) kunnanjohtaja Juhani Kylämäkilä,valtuuston pj. Jari Olli, kiekkoilija Mikko Rantala sekä vapaa-aikatoimen päällikkö Jouni Kangasniemi olivat yhtä hymyä.

Alle 20-vuotiaiden maailmanmestaruus ja miesten MM-hopea jääkiekossa. NHL-varaus Colorado Avalancheen, sekä AHL-sarjassa viime kaudella 60 pistettä ja Vuoden AHL-tulokkaan titteli. Noustelaisen Mikko Rantasen meriittilista tekee kiekkokansaan vaikutuksen.

NOUSIAINEN. Jääkiekkoilija Mikko Rantanen on esiintyessään medialle aina korostanut olevansa Nousiaisista. Kunnalle tällainen on tietysti hyvää mainosta. Kun keväällä Rantaselle luovutettiin Nousiaisten kunnan avain, luvattiin kesän aikana vielä huomioida nuorta miestä jotenkin.

Lupaus lunastettiin, kun kunnanhallitus teki 20.6.2016 päätöksen täysimittaisen frisbeegolf-radan rakentamisesta Rästäsmäen pururadan maastoon. Kenttä tullaan nimeämään Mikko Rantasen mukaan.

Rästäsmäen alueelle mahtuu hyvin 18-väyläinen, SM-tason rata. Mikko pääsee mahdollisuuksiensa mukaan myös vaikuttamaan radan suunnitteluun, kertoi vapaa-aikatoimen päällikkö Jouni Kangasniemi esittellessään hanketta medialle ja Rantaselle maanantaina.
Frisbeegolfradan rakentamispäätöksen taustalla on kuntalaisten kasvanut kiinnostus lajiin.

Henrikin koulun yhteydessä oleva 6-väyläinen rata on jäänyt auttamattoman pieneksi. Käyttäjiä on paljon ja esimerkiksi eläkeläiset kokoontuvat viikoittain harrastamaan lajia, Kangasniemi kertoi.
Kunnanjohtaja Juhani Kylämäkilän mukaan pitkin kevättä mietittiin, miten Rantasta voitaisiin muistaa hänen saavutuksistaan. Rantasen vapaa-ajan frisbeegolf-harrastus sopi hienosti kuntalaisten toiveisiin.

Tunnustelimme asiaa kunnanvaltuustossa, jossa se otettiin heti hienosti vastaan, Kylämäkilä kertoi.

Frisbeegolf vie ajatukset pois kiekosta

Mikko Rantanen harrastaa vapaa-ajallaan frisbeegolfia, joten kunnan hatunnosto osui oikeaan osoitteeseen.

Tämä on tietysti iso kunnia, yritän aina muistaa mainita Nousiaisen tilaisuuden tullen. Olen asunut täällä koko elämäni ja noustelaisuus on tärkeä osa minua. Rantanen sanoi.

Rantanen tutustui lajiin sitä jo useamman kesän pelanneiden ystävien kautta.

Voin harrastaa sitä yhdessä kavereiden kanssa. Suomen kesä on lyhyt ja ainakin välillä kaunis, joten hyvällä säällä on mukava olla ulkona. Kun heitot alkavat onnistua, se on hauska laji, varsinkin kun kesällä ei tarvitse jääkiekkoa miettiä.
Rantanen oli myös Yhdysvalloissa käynyt AHL-joukkuekavereidensa kanssa pelaamassa frisbeegolfia.

Lähiliikuntaa kuntalaisille

Rästäsmäen pururadalle saatiin jo aiemmin kuntolaitteita. Frisbeegolfrata suunnitellaan tänä syksynä ammattilaisten avulla ja rakentaminen voi alkaa keväällä. Kesällä se on käyttövalmis.

Suunnittelussa pidetään huoli turvallisuusasioista, eli pururadalla lenkkeilevän ei tarvitse pelätä saavansa osumaa liitokiekosta. Rästäsmäestä kasvaa hyvä lähiliikunta-alue kuntalaisille. Se on myös koulujen läheisyydessä, Kangasniemi kertoi.
Nousiaisten lähialueiden toteutuneet frisbeegolfkentät ovat olleet kustannuksiltaan 15 000–25 000 euron luokkaa. Kentän toteutukseen kunta voi hakea lähiliikuntapaikka-avustusta, joka voi olla 20–25 % kustannuksista.
Nousiaisten kunnanhallitus päätti viime viikolla varata ensi vuoden talousarvioon 25 000 euron investointimäärärahan fresbeegolfradan rakentamiseen.

Kai Saarto