LIIKUNTA. Piikkiön yhtenäiskoulussa vietettiin keskiviikkona 18. toukokuuta uuden Leijona-Areenan avajaisia. Koulun kuoro esitti kappaleen Leijona-Areenan kunniaksi. Lisäksi oppilaat saivat pinssejä, pullaa ja pääsivät heti tuoreeltaan tutustumaan uuteen monitoimikenttäänsä.

Kakkosluokkalaiset Aatos Riuttanen ja Mikael Yrjänäinen ovat innoissaan Leijona-Areenasta.

Uusi kenttä on aika hyvä, kun pystyy pelaamaan koripalloakin. Leijona-Areena on kiva nimi, pojat kommentoivat.

Kakkosluokkalaiset Aatos Riuttanen ja Mikael Yrjänäinen pääsivät ensimmäisten joukossa testaamaan uutta monitoimiareenaa.
Kakkosluokkalaiset Aatos Riuttanen ja Mikael Yrjänäinen pääsivät ensimmäisten joukossa testaamaan uutta monitoimiareenaa.

 

 

Tilaisuudessa kuultiin myös puheita, joista ensimmäisen piti koulun rehtori Marko Kuuskorpi.

Hallitus on päättänyt, että liikkuvasta koulusta tehdään valtakunnallinen laajamittainen hanke. Se tarkoittaa, että oppilaille mahdollistetaan vähintään tunti liikuntaa jokaiseen koulupäivään. Nyt jo toista tuhatta koulua ympäri Suomen on mukana hankkeessa. Liikuntaa voidaan lisätä välitunneilla, oppituneilla tai liikuntakerhoissa koulupäivän jälkeen, kertoo rehtori.

Hän muistuttaa myös liikunnan vaikutuksista koulutyön sujumiseen.

Ne oppilaat, joilla on hyvä kunto, menestyvät parhaiten sellaisissa aineissa, joissa vaaditaan älyä. Kun liikut koulupäivän aikana, kouluviihtyvyyskin on parempaa. Liikkumisella on tärkeä tehtävä koulupäivän kulussa, Kuuskorpi sanoo.

Uusi monitoimiareena antaa uudenlaiset mahdollisuudet nauttia koulupäivistä ja liikunnan riemusta.

Tämän areenan rakentaminen on aikuisten tapa sanoa kiitos siitä, että teette hyvää työtä. Meidän tehtävä on nyt arvostaa lahjoitusta niin, että nautimme kentästä liikkumalla, emmekä aiheuta siellä kenellekään mielipahaa, rehtori sanoo oppilailleen.

IMG_5269
Koulun rehtori Marko Kuuskorpi oli iloinen päästessään avaamaan uuden kentän. ”Nyt meillä on myös palloja, joilla pääsemme pelaamaan jalkapalloa, koripalloa ja lentopalloa”, rehtori kommentoi lahjoituksena saadut pallokassit kädessään.

Hanketta ovat lahjoituksillaan tukeneet Piikkiön Lions Club ry ja S-ryhmä. Kenttä on toteutettu yhteistyössä Suomen Palloliiton kanssa ja sen on rakentanut Kompan Suomi Oy.

Piikkiön Lionsien puheenjohtaja Kimmo Lönnqvist toi Leijonien tervehdyksen areenan avajaisiin.

Tavoitteenamme on tukea kohteita, jotka ovat paikallisia, monien saavutettavia, ja nuorisolle tärkeitä. Lahjoitimme tähän hankkeeseen 25 500 euroa. Sen on mahdollistanut ennen kaikkea Sipilänmäen kesäteatterin toiminta, kertoo puheenjohtaja.

Jaana Evesti Turun Osuuskaupasta kertoi omassa puheenvuorossaan monitoimiareenojen konseptista.

Monitoimiareenat eli Ässä-kentät ovat osa S-ryhmän ja Palloliiton yhteistyötä. Tämä on 47. Ässä-kenttä Suomessa ja 8. kenttä TOK:n alueella. Tavoitteemme on avata yhteensä 100 kenttää ympäri Suomen. Meille on tärkeää olla mukana tukemassa lasten ja nuorten liikuntamahdollisuuksia. Liikunta auttaa jaksamaan koulutyössä, mutta myös edistää yhteispeliä oppilaiden välillä. Ässä-kentän avulla liikunta on mahdollista myös niille, jotka eivät ole missään seuratoiminnassa mukana. Aiemmat koulut ovat kertoneet, että liikunta on lisääntynyt monitoimiareenojen myötä, hän kertoo.

Palloliiton edustaja Mari Jäppilä antoi jokaiselle luokalle oman jalkapallon. Kompan Suomi Oy:n edustaja Jarno Jaakkola toi puolestaan oppilaille koripalloja ja lentopalloja.

Koulun kuoro oli tehnyt kappaleen Leijona-Areenalle.
Koulun kuoro oli tehnyt kappaleen Leijona-Areenalle.

Janica Vilen