Naantali Jazz Weekend sävähdyttää rytmeillään kolmatta kertaa

Selassie Reggae High nähdään Naantalissa sekä Naantali Jazz Weekendissä 28.–29.5. että Valborgin jazzin ja swingin rytmittämissä kesäilloissa torstaisin. Kuva: Kari Heikkilä.

NAANTALI. Jazz valtaa Naantalin vanhan kaupungin toukokuun lopulla 28.–29.5. jo kolmantena peräkkäisenä vuotena. Naantalin Venemessujen kanssa samaan aikaan järjestettävän Naantali Jazz Weekendin musiikkitapahtumat sijoittuvat Naantalin vierasvenesataman ympärillä oleviin kahviloihin ja ravintoloihin.

Ohjelmistossa on viisi konserttia, joista kaksi on ilmaisia. Kolmeen muuhun myydään 10 euron lippuja.

Naantalin jazzfestivaali pyörähtää käyntiin lauantai-iltapäivänä perinteisesti Villa Randalassa, jossa jammaillaan tällä kertaa latino- ja fuusiojazzin hengessä Turun seudun musiikkiopiston opiskelijoista koostuvan Joto Ensemblen voimin, kertoo festivaalin organisaattori Reima Ilmanen Naantalin Kulttuuritaloyhdistyksestä.
– Uusina festivaalialueina avautuvat tänä vuonna ravintolat Luostarin Puutarha ja Merisali. Luostarin Puutarhassa kuullaan Sunny Side Swing Bandin 12 muusikkoa, jotka soittavat swing- ja blues-jazzia uudella ohjelmistolla. Merisalin illassa kuullaan ilmaiskonsertti Tina Harlem Jazz Bandilta, Ilmanen lisää.

Naantalilainen Ilmanen soittaa bassoa Tina Harlem Jazz Bandissa sekä tanssiorkesteri Semiteksessä.

Siinä missä Semites viihdyttää tanssikansaa, Tina Harlem Jazz Band tarjoilee 1930-lukua henkivää swing-jazzia, hän esittelee.
– Toisesta ilmaiskonsertista saadaan nauttia sunnuntai-iltapäivänä Café Amandiksen terassilla, jossa esiintyy Joana & Bossakopla Turusta. Silloin on vuorossa sekoitus letkeitä brasilialaisrytmejä ja suomalaista lyriikkaa, hän jatkaa.

Naantali Jazz Weekend huipentuu Selassie Reggae High -kokoonpanon esiintymiseen Valborgissa sunnuntai-iltana.

Laulaja Abdul Selassie tuo aitoja reggaerytmejä Naantalin kesän aloitusviikonloppuun suoraan Sierra Leonesta Afrikasta, Ilmanen sanoo.

Vuonna 2014 Naantaliin rantautuneen festivaalin järjestelyistä vastaa Naantalin Kulttuuritaloyhdistys ry.

Vastasimme tapahtumalla suureen puutokseen kauniissa aurinkokaupungissamme. Jokaisella itseään kunnioittavalla kesäkaupungilla tulee olla oma jazzfestivaali ja olemme iloisia, että nyt tapahtumasta on muodostunut jo perinne Naantalissa, Ilmanen iloitsee.

Jazzin ja swingin täyttämät kesäillat jatkuvat Valborgissa torstaisin ajalla 2.6.–28.7.

Musiikki-illoissa esiintyvät vuorotellen Selassie Reggae High ja Tina Harlem Jazz Band, paljastaa Ilmanen.

Katariina Mäkinen-Önsoy