Motoristin tie vie Liedon motoristikirkkoon

SEURAKUNTA. Tuhansille motoristeille kevätperinteeksi muodostunut Liedon motoristikirkko tuo jälleen monet motoristit Lietoon äitienpäivän aattona lauantaina 7. toukokuuta. Motoristikirkko järjestetään 36. kerran.

Liedon Pyhän Pietarin kirkon edustalla pidettävä messu alkaa klo 15. Tätä ennen moottoripyörät kokoontuvat Turun Kupittaalle, Blombergin aukiolle, jossa järjestäydytään motoristikirkkoon vievään kulkueeseen. Moottoripyöräkulkue lähtee Kupittaalta klo 13.30. Liikennehaitan minimoimiseksi kulkue jaetaan neljään ryhmään, jotka lähtevät liikenteeseen viiden minuutin välein.

Kulkueen reitti kulkee Kupittaalta Hippoksentieltä Uudenmaantien ja Uudenmaankadun kautta Hämeenkadulle, Hämeentielle, Hämeen valtatielle ja sieltä Kirkkotielle, jonka varrella Liedon kirkko sijaitsee. Motoristikirkkoon kulkevan mittavan ristikulkueen lisäksi moottoripyöräilijöitä nähtäneen tavallista enemmän Turun seudulla liikenteessä jo aamupäivän aikana, kun moottoripyöräilijät kokoontuvat Kupittaalle.

Liedon motoristikirkon musiikista vastaa laulaja, lauluntekijä, ja evankelista Nina Åström. Messussa saarnaa Liedon seurakunnan kirkkoherra Risto Leppänen ja liturgina on pastori Pauliina Uhinki-Suominen.

Motoristikirkon järjestävät yhdessä Liedon seurakunta, Liedon kunta, Lieto MC2000, Turun Moottoripyöräilijät, Autoliitto ja Team Velo Cycling. Lisäksi järjestelyissä on mukana suuri vapaaehtoistoimijoiden joukko. TSS