Liedossa kokoonnutaan sunnuntaina pihakirkkoon ja museoon Nautelankoskelle

Kuva: Liedon museo.

LIETO. Liedon seurakunta järjestää yhteistyössä Liedon museon kanssa ensi sunnuntaina 15. toukokuuta klo 13 jo perinteeksi muodostuneen pihakirkon Nautelankosken museon pihapiirissä. Pihakirkon alttari on kotiseutumuseon edessä ja kirkkosalin muodostavat pihanurmikolle tuodut penkit.

Keväisessä sanajumalanpalveluksessa on liturgina kirkkoherra Risto Leppänen ja kanttorina Sanna-Maija Rautakoski. Seurakunnan Aseman ja Ilmaristen päiväkerholaiset esittävät pihakirkossa ohjaajiensa Jaana Jantusen ja Eveliina Välimaan johdolla muutaman laulun.

Pihakirkko kestää vajaan tunnin. Sateisella säällä jumalanpalvelus siirtyy sisätiloihin Lauri Nautelan museon auditorioon.

Sunnuntaina pihakirkon jälkeen sekä keskiviikkona, eli kansainvälisenä museopäivänä, on Lauri Nautelan museossa avoimet ovet ja museon näyttelyihin pääsee vapaasti tutustumaan.  Museo, museopuoti ja kahvio aukeavat sunnuntaina jumalanpalveluksen päätyttyä, keskiviikkona museo avataan alkuiltapäivästä. Kumpanakin päivänä museo on auki pari tuntia.

Lauri Nautelan museossa on tällä hetkellä esillä näyttelyt 6 000 vuotta lasin historiaa, Mitattu maisema – maakirja- ja isojakokarttoja Liedosta sekä perusnäyttelyt Kivikauden pyyntimiehen jäljillä ja Aurajoen vedenalaista elämään esittelevä dioraama Elävä joki.