Lentopallon SM-kultaa saavuttanut LTU:n C1-tytöt on tiivis joukkue

Mynämäkeläinen Jessica Salminen, littoislainen Elli Rantanen ja maskulainen Netta Laaksonen pelasivat lentopallotyttöjen SM-kultajoukkueessa LTU:ssa. Kuva: Ragip Önsoy.

B-ikäisten sarjaa ensi kaudella pelaavassa joukkueessa on tyttöjä Littoisista, Maskusta, Mynämäestä, Paimiosta ja Turusta.

LENTOPALLO. Kuortaneella 23.–24.4. pelatun lentopallon C-tyttöjen SM-finaalin voittoon yltäneen Littoisten Työväen Urheilijoiden C1-tyttöjen joukkue harjoittelee jälleen tiuhaan tahtiin kisaa seuranneen lyhyen loman jälkeen.

– Tytöillä nälkä vain kasvaa syödessä. Näitä pelaajia ei tosiaan tarvitse kilpailuhenkisyyteen yllyttää, se tulee heistä aivan luonnostaan, joukkueen valmentaja Mari Kaunonen sanoo hymyillen. Kaunosen kanssa tyttöjä valmentaa Marko Rantanen.

LTU:n edustusjoukkueessa on kauden 2015–2016 aikana harjoitellut yhteensä 16 junioripelaajaa, joista nuorin on vuonna 2003 ja vanhin vuonna 1999 syntynyt. Kaudella ryhmä on osallistunut erinäisin kokoonpanoin C-, B- ja N2-sarjoihin.

Menestyksekäs edari

Littoisten Työväen Urheilijoiden C1-tyttöjen joukkuekuva menestyksekkään SM-finaaliottelun alusta. Kuva: Littoisten Työväen Urheilijat ry.
Littoisten Työväen Urheilijoiden C1-tyttöjen joukkuekuva menestyksekkään SM-finaaliottelun alussa. Kuva: Littoisten Työväen Urheilijat ry.

C1-kultajoukkueessa pelasi kymmenen vuosina 2001–2002 syntynyttä tyttöä, jotka ovat Netta Laaksonen, Elli Rantanen, Jessica Salminen, Janette Ylinen, Jenni Jantunen, Arita Ternava, Annika Jalo, Emma Viemerö, Pilke Kössi ja Salla Virtanen.

– Voitto tuntuu hienolta. Olihan C-tyttöjen sarjassa kisaamassa yli 120 joukkuetta, joista 16 pääsi finaaliin, littoislainen Rantanen, maskulainen Laaksonen ja mynämäkeläinen Salminen kommentoivat.
– Pysyimme rankingin ykkössijalla koko kauden yhtä lipsahdusta lukuun ottamatta, jolloin hävisimme Liedon Parmalle, tytöt selittävät.

Jo alkukaudesta joukkue asetti kovat tavoitteet juniorisarjoihin.

– SM-finaaleihin pyrittiin heti molemmissa ikäluokissa. C-ikäluokka asetti tavoitteekseen heti Suomen mestaruuden ja B-junioreiden tavoite tarkentui mitaleihin kevätkaudella, valmentaja Kaunonen toteaa.

B1-tytöt ylsivät aluepronssiin sekä sijaan 5 valtakunnallisessa sarjassa. C1-joukkue toi seuralle kultaa niin valtakunnallisessa sarjassa kuin aluefinaaleissakin.

Joukkuehenkeä ja ystävyyttä

Littoisten Monitoimitalolla ja Littoistenjärven rantalentopallokentillä harjoitteleva joukkue koostuu littoislaisista, maskulaisista, mynämäkeläisistä ja paimiolaisista pelaajista.

– Yhteisharjoituksissa C-ikäisten kanssa käyneet B-ikäiset tytöt lähtivät mukaan kisamatkalle kannustaakseen ystäviään. Niin tiivis ryhmä tytöistä on kehkeytynyt, että he viettävät aikaa yhdessä harjoitusten ulkopuolellakin, iloitsee Kaunonen.

– Kun miettii sitä, että joukkue on ollut kasassa vasta viime syksystä alkaen, ryhmäytyminen on tapahtunut nopeasti, lisää Kaunonen.

Katseet tulevassa kaudessa

 C1-joukkueessa pelanneet tytöt siirtyvät ensi kaudella pelaamaan B-sarjaa muodostaen B1-joukkueen.

– Kauden 2016–2017 päätavoitteena on SM-mitali myös B-sarjassa. Tätä ennen päästään nauttimaan kesälomista kukin haluamallaan tavalla. Harjoituksissa fysiikkavalmennusta tytöille pitää Casper Ylenius. Osa tytöistä harjoittelee omatoimisesti yhteisharjoitusten ulkopuolellakin. Joillakin on myös muita kuntoa ylläpitäviä harrastuksia esimerkiksi yleisurheilun puolella, Kaunonen sanoo.

– Hämeenlinnassa 9.–12.6. järjestettävään Power Cup -lasten ja nuorten lentopalloturnaukseen lähdetään rennoin mielin pitämään hauskaa ja nauttimaan toivottavasti hyvästä säästä, jatkaa Kaunonen.

Katariina Mäkinen-Önsoy