Elämyskiipeilykeskus avattiin Kauppakeskus Myllyyn

Irti Maasta Oy:n toimitusjohtaja Aleksi Mattila kutsuu kaikki viihtymään ja kokeilemaan taitojaan kiipeilykeskukseen. Erilaisten nousujen pariin voi suunnata huvittelumielessä tai hikeä pintaan hakien. Onpa tarjolla myös seinä ajanotolla varustettuna.

Kauppakeskus Myllyn tarjonta monipuolistui jälleen, kun Irti Maasta -kiipeilykeskus aukesi torstaina 5. toukokuuta. Irti Maasta on tarkoitettu kaikenikäisille eikä kiipeilyharrastuksen tarvitse olla ennestään tuttua. Sisätiloihin rakennetun keskuksen väriloistoa tihkuvat nousut kohoavat jopa yhdeksään metriin, ja tarjolla on monenlaista kiipeilyhuvittelua.

RAISIO. Irti Maasta avasi ensimmäisen kiipeilykeskuksensa Tampereelle kauppakeskus Tullintorille viime vuoden lopulla ja nyt on vuorossa Raisio. Kauppakeskus Myllyn sisätiloihin on rakennettu useita erilaisia nousuja, joissa pääsee kiipeilemään turvavaljaisiin kiinnitettynä.

Haluamme nähdä iloisia ilmeitä ja tarjota positiivisen sekä liikunnallisen kokemuksen uudenlaisen aktiviteetin kautta, Irti Maasta Oy:n toimitusjohtaja Aleksi Mattila kertoo.

Irti Maasta täydentää erityisesti 2000-luvulla valloillaan ollutta sisäleikkipaikkojen buumia, mutta omalla tyylillään. Pohjoismaissa ainutlaatuinen kiipeilyelämys on tarkoitettu lähes kaikenikäisille. Tampereella nuorin kiipeilijä on ollut kolmivuotias ja vanhin säännöllisesti kiipeilevä 72-vuotias, joten kyseessä on todellinen koko perheen seikkailukeskus.

Kiipeily on ihmiseen sisäänrakennettu toiminto, kun pienet lapset kiipeilevät leikkiessään sohvilla, puissa ja vaikka missä. Meillä kiipeilemään pääsevät myös nuoret ja vanhemmat valvotusti sekä ohjatusti. Nousuissa on todella paljon vaihtelua, ja kiipeilyelementeistä on tehty houkuttelevia sekä hauskannäköisiä, sanoo Mattila.

Mattilan toiveena on saada perheet kiipeilemään yhdessä. Hän myös muistuttaa, että lapset voi jättää touhuamaan Irti Maasta -keskukseen samalla, kun vanhemmat suuntaavat ostoksille.

Sisäänpääsy kiipeilykeskukseen maksaa 12 euroa alle 18-vuotiailta ja 15 euroa muilta, jolloin kiipeillä saa yhden tunnin. Tarjolla on parisen kymmentä erilaista nousua ja 500 neliön keskukseen mahtuu kerralla noin 40 henkilöä. Tila sijaitsee Myllyn Raision-keskustan puoleisessa päädyssä.

Irti Maasta -tarjontaan kuuluvat myös erilaiset tilaisuudet syntymäpäiväjuhlista polttareihin ja kokouksiin.

Kauppakeskuksista ajanviettopaikkoja

Mylly jatkaa kauppakeskusten monipuolistuvaa trendiä, missä ostosten lomassa on tarjolla elämyksiä. Kauppakeskuksissa on nähty eri puolilla Suomea monenlaisia perinteisistä ostospaikoista poikkeavia toimintoja, ja ne laajentavat toimintamallejaan jatkossakin.

Kauppakeskukset muuttuvat ehdottomasti tulevaisuudessa. Ostospaikkojen ja ravintoloiden rinnalla oheispalvelujen merkitys kasvaa. Teema-alueet, tapahtumat, terveys- ja kunnallispalvelut sekä asuminen ovat kauppakeskusten tulevaisuutta, Myllyn toimitusjohtaja Pertti Vikkula luetteli.

Irti Maasta Oy:n toimitusjohtaja Aleksi Mattila on samoilla linjoilla Vikkulan kanssa.

Kauppakeskusten välinen kilpailu on lisääntynyt ja ihmiset viettävät yhä enemmän aikaa kauppakeskuksissa. Meidänkin tarkoituksemme on kasvattaa ostoskokemuksen viihdyttävyyttä.

AleksiMattila_kuvaMarkoVihria5IrtiMaasta_kuvaMarkoVihria

Marko Vihriä