DoReMi-kuoro valittiin Suomen kultaisimmaksi

Kaarinalaisen DoReMin kuoronjohtaja Pekka Nebelungin mukaan lukion musiikkikurssilaisilta ei puutu uskallusta heittäytyä ja näyttää tunteitaan. Kuorolaisten sovituksissa Somebody that I used to know, Sun särkyä anna mä en ja Heilutaan -kappaleista tuli tunne, että he laulavat omasta elämästään. Kuva: Ragip Önsoy.

Musiikkilukiostatusta hakevan Kaarinan lukion musiikkikurssilaisten kuoro esiintyy seuraavaksi 11.5. kotikaupungissaan ja kesäkuun alussa Vocal Espoo -koulukuorokilpailussa.

KAARINA. Kaarinan lukion kuoro saavutti lauantaina 23. huhtikuuta Ikaalisissa järjestetyssä Kuorotellen-tapahtumassa kultaisimman kuoron kiertopalkinnon ja hopeaa.

Ohjelmistonsa, jossa kuultiin sovitukset Gotyen Somebody that I used to know, Johanna Kurkelan Sun särkyä anna mä en ja Tik Takin Heilutaan -kappaleista, 20-jäseninen tyttökuoro oli valikoinut itse.

Lukion musiikki 7 -kurssilaisista koostuvassa kuorossa laulavat Sanni Koivula, Aliisa Friberg, Emmi Dahl, Pia Spinkkilä, Ennu Leiwo, Veera Paavola, Mimmi Merla, Satu Ahlgren, Nea-Noora Keihäs, Rosa-Leigh Welters, Krista Heinonen, Jessica Lehtilä, Heidi Hämäläinen, Tiia Toivanen, Lempi Saurén, Ella Knuuttila, Milena Pietilä, Jenny Malmi, Laura Virtanen ja Tara Karim.

– Tässä on opiskelijoita lukion vuosikursseilta 1–4. Kun harrastaa aktiivisesti ja sitoutuu harjoittelun lisäksi kisamatkoihin, lukio saattaa venähtää vuodella tai kahdella, tytöt selittävät.

Laaja tunteiden kirjo

DoReMin johtajana viime marraskuusta alkaen toiminut Pekka Nebelung tunnetaan entuudestaan useasta paikallisesta kuorosta, kuten esimerkiksi KaMu-kuoroperheestä.

– DoReMi on samalla haastava ja palkitseva kuoro. Musiikinopettajan työ on kyllä aivan parasta, kun saa työskennellä näin taitavien nuorten ihmisten kanssa, kehuu Nebelung.

– Kyseessä on hyvin tunteikas kuoro. Jos DoReMi on kultaisin, on se myös aurinkoisin ja itkuisin. Kaikki tunteet ilmaistaan kyynelin, ja kun yksi alkaa itkeä, se tarttuu muihinkin, Nebelung sanoo hymyillen.

Nebelung kertoo, että seuraavaksi DoReMin seuraava projekti on Vocal Espoo -koulukuorokilpailu, joka käydään kesäkuun alkupuolella.

– Sitä ennen vielä järjestetään Kaarinassa musiikkikurssilaisten yhteinen kevätkonsertti 11. toukokuuta.

Parhaillaan kuoro on perustamassa opiskelijoiden omaa DoReMi-yhdistystä.

Erikoislukiostatus haussa

Kaarinasta saa rautaisen pohjan musiikkiharrastukselle.

– On Valkeavuoren koulun musiikkiluokka, lukion musiikkiteatterilinja sekä erilaisia syventäviä musiikin kursseja, joissa pääsee harjoittemaan niin yksin- kuin kuorolauluakin. Näillä eväin pääsee jo pitkälle jatko-opiskeluihin hakeutuessa, Nebelung toteaa.

Kaarinan lukiolla on tavoitteena erikoislukion status.

– Vaikka olemmekin erikoistuneet luoviin aineisiin, virallinen status vielä puuttuu. Statuksen myötä opiskelijat saisivat jättää pakollisia kursseja pois. Se mahdollistaisi kolmivuotisen opintien siitäkin huolimatta, että musiikki- ja teatteriharrastukset ja sitä kautta esiintymiset vievät aikaa muulta opiskelulta, Nebelung kommentoi.

Erikoislukiostatuksia ei ole Kaarinan lukion rehtori Kimmo Laitisen mukaan myönnetty sitten vuoden 1995.

– Toivottavasti erikoislukiostatus olisi mahdollista saada Kaarinaan. Näkemykseni mukaan, lukioiden erikoistuminen on se suunta, johon olemme menossa, Laitinen pohtii.
– Kaarinan lukio on tunnettu niin paikallisesti kuin hieman kauempanakin. Esimerkiksi musiikkiteatterilinjalle hakee noin 50 opiskelijaa vuosittain. Noin puolet hakijoista tulee Kaarinan ulkopuolelta, lisää Laitinen.

Katariina Mäkinen-Önsoy