V–S Yrittäjien Henri Wibomille Entrepreneurial Spirit of Turku -palkinto

Varsinais-Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Henri Wibomille myönnettiin tiistaina 19.4. Entrepreneurial Spirit of Turku -palkinto ja kunniamaininta. Kuva: Ragip Önsoy.

PALKINTO. Varsinais-Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Henri Wibomille myönnettiin tiistaina 19.4. Entrepreneurial Spirit of Turku -palkinto ja kunniamaininta. Turun Seudun Kehittämiskeskuksen jakamien palkintojen saajat julkistettiin Creative Business Camp -tapahtumassa Turun Logomossa.

– Olen todella otettu ja iloinen saamastani palkinnosta. Se on hieno tunnustus yrittäjyyden eteen tehdystä työstä, Wibom sanoo.

Wibom on toiminut Suomen Yrittäjien toiseksi suurimman aluejärjestön toimitusjohtajana vuodesta 1990. Varsinais-Suomen Yrittäjien paikallisyhdistyksiin kuuluu vuonna 2016 lähes 9000 jäsenyritystä.

Varsinais-Suomen Yrittäjien toimihenkilöiden aloitteesta myönnetyn palkinnon perusteluissa mainitaan muun muassa yrittäjien hyvinvoinnin edistämisen olevan yksi Wibomin sydäntä lähellä olevista tavoitteista. Lisäksi Wibomin kaudella on edistetty erityisesti yrittäjyyskasvatusta.

– Tämän 26 vuoden aikana, joina olen toiminut Varsinais-Suomen Yrittäjien toimitusjohtajana, on ollut erinomaista havaita yrittäjyyden voimakas esiinmarssi. On ollut hienoa olla omalta osaltani sitä tukemassa. Erityisen hienoa on se, että nuoret arvostavat yrittäjyyttä ja haluavat lähteä yrittäjiksi, Wibom toteaa.

Palkinnon perusteluissa todetaan Wibomin toimineen yrittäjien edunvalvojana päämäärätietoisesti ja tavoitehakuisesti, kuunnellen tarkasti jäsenistön ja luottamushenkilöiden toiveita.

– Varsinais-Suomen Yrittäjille jo pitkään kasvot antaneella arvostetulla Wibomilla on laajat yhteistyöverkostot, joiden kautta yrittäjäjärjestön tavoitteita on voitu viedä sujuvasti eteenpäin. Myös yrittäjyyden arvostus on kasvanut Wibomin toimitusjohtajakaudella Varsinais-Suomessa merkittävästi, palkinnon perusteluissa todetaan.

Entrepreneurial Spirit of Turku -palkintoja on jaettu vuodesta 2003 alkaen ja vuonna 2016 palkintoja myönnettiin kunniamaininnan lisäksi kolmessa kategoriassa: rohkea uudistaja, kasvua edessä ja syntyjään kansainvälinen. TSS