LIIKUNTA. Specsavers Optikko ja Suomen Urheiluliitto järjestävät yhteistyössä paikallisten urheiluseurojen kanssa jo toista kertaa valtakunnallisen kävelytapahtuman, jolla tuetaan naisten sydänterveyttä. Yksi kävelytapahtumista järjestetään Raisiossa tiistaina 19. huhtikuuta yhteistyössä Raision Kuulan kanssa. Viiden kilometrin kevyt kävelylenkki aloitetaan Raision Specsaversin edestä Myllynkadulta klo 18.

Suuri Suomalainen Kävelykoulu on matalankynnyksen liikuntatapahtuma, joka soveltuu kaikille. Kävelykouluissa kävellään yhdessä viiden kilometrin pituinen lenkki ja opitaan oikeanlainen kävelytekniikka.

Tarkoitus on saada ihmiset liikkeelle. Monet kampanjat suunnataan jo valmiiksi liikuntaa harrastaville. Tähän kampanjaan voi osallistua, vaikka ei muuten liikkuisi paljon. Heti ei tarvitse aloittaa puolimaratonista, vaan liikkeelle voi lähteä kevyestä ulkoilusta ja siitä, että saa tehtyä omasta arjestaan liikunnallisempaa, kannustaa Sade Lehtonen Suomen Urheiluliitosta.

Suuri suomalainen kävelykoulu -tapahtumaan osallistuva tukee automaattisesti Suomen Sydänliiton työtä naisten sydänterveyden edistämiseksi ja edistää samalla omaa terveyttään.

Olemme innoissamme mukana luomassa uutta kuntoliikuntatapahtumaa. Lähes jokainen meistä voi ottaa ensimmäisen askeleen paremman kunnon puolesta, olipa se sitten juoksu- tai kävelyaskel. Koska liikkeemme sijaitsevat ympäri Suomea, on paikallisuus meille erittäin tärkeää. Haluamme tarjota Suuren Suomalaisen Kävelykoulun kaikilla Specsavers-paikkakunnilla, sanoo Specsaversin markkinointijohtaja Minna Keränen.

Suuren Suomalaisen Kävelykoulun tarkoituksena on innostaa kaikkia kuntoon katsomatta kävelemään yhdessä keväisessä Suomessa.

Jokainen liikunnallinen päätös päivässä lisää omaa hyvinvointia. Kävely on perusliikuntamuoto, joka on helppo myös mahduttaa omaan kiireiseenkin arkeen, koska se ei vaadi matkustamista. Kävely myös auttaa ehkäisemään stressin syntyä, kun pääsee raikkaaseen ilmaan vaikka vain puoleksikin tunniksi. Kävelyllä voi kohottaa kuntoa ottamalla sen osaksi viikkorytmiään, neuvotaan Suomen Urheiluliitosta.